DINAMO PROTIV TOTTENHAMA NEĆE IGRATI U HRVATSKOJ? / Pojavio se problem koji gotovo nitko nije slutio

Image

Rješenja su mnogobrojna, Tottenham i Dinamo možda će zamijeniti domaćinstva, a moguće je da Dinamo na Maksimiru uopće neće biti domaćin, već će mu UEFA odrediti neki neutralni teren

26.2.2021.
15:08
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige igrat će protiv Tottenhama odlučeno je na ždrijebu koji je u petak održan u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu. U ovoj fazi natjecanja nije bilo nositelja, a međusobno su mogli igrati i klubovi iz istih zemalja.

Londonski sastav je na putu do osmine finala izbacio Wolfsberger sa 4:1 i 4:0. Prvu utakmicu osmine finala Modri bi trebali igrati 11. ožujka u Zagrebu, a uzvrat bi trebao biti tjedan dana kasnije u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOURINHO NAKON ŽDRIJEBA POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU DINAMOVCIMA: /

'Ja u ovom natjecanju nikad nisam ispao'

Image
MOURINHO NAKON ŽDRIJEBA POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU DINAMOVCIMA: /

'Ja u ovom natjecanju nikad nisam ispao'

Gdje će se igrati?

Međutim, zbog različitih ograničenja zbog COVID-a u cijeloj Europi, moguća je promjena domaćinstva, ali i igranje utakmica na neutralnom terenu.

Nacionalni stožer Civilne zaštite je 13. siječnja donio novu odluku o prelascima državne granice kojom se ograničavaju neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa, poput Velike Britanije i Južne Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici iz tih zemalja pri ulasku u Hrvatsku moraju pokazati negativan PCR test od 48 sati i odredit će im se izolacija od 14 dana.

Slična pravila vrijede u još nekoliko zemalja, pa su Wolfsberger i Tottenham prvu utakmicu šesnaestine finala umjesto u Klagenfurtu igrali u Budimpešti, dok je uzvrat bio u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Sociedad i Manchester United su umjesto u San Sebastianu igrali u Torinu, dok su Arsenal i Benfica igrali u Rimu i Pireju. Slično je bilo i u Ligi prvaka. Borussia Monchengladbach i Manchester City su umjesto u Njemačkoj igrali u Budimpešti, a Atletico Madrid i Chelsea u Bukureštu.

Problem je i što bi Dinamo i Tottenham uzvrat u Londonu trebali igrati isti dan kad i Arsenal i Olympiakos pa nije isključeno ni da se zamijene domaćinstva. Konačnu odluku donijet će Europska nogometna federacija (UEFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo