Još jedan Šukerov bezobrazluk prema Dalmaciji, Splitu, Poljudu...

Davor Šuker napokon je posjetio Split. No, njegov posjet je, može se reći, u svemu je razočarao Splićane za koje prvi čovjek HNS očito nema nikakvog sluha.

28.2.2014.
16:54
VOYO logo

Sukus njegovog posjeta bilo je zapravo 'žicanje' glasova za sljedeću Skupštinu HNS-a koja je na rasporedu u travnju. Posjetio je Šuker Županijski saveza na čelu s Alojzijom Šuprahom, te župana Zlatka Ževrnju, kojima je dao načelnu potporu u izgradnji nogometnog kampa na Makarskoj rivijeri. No jasno je kako pravu potporu Split i Dalmacija ni ovog puta nisu dobili.

"Kada sam izabran za predsjednika obećao sam izgradnju jednog kampa u Zagrebu i još četiri diljem Hrvatske. Ja se neću miješati u to gdje će on biti u Dalmaciji, ali HNS može za taj projekt odobriti od 300 do 500 tisuća eura", poručio je Šuker i drugim riječima rekao 'radite što hoćete, nije me briga'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijima se već dulje vrijeme provlači priča u kojoj gradonačelnik Splita Ivo Baldasar koji optužuje predsjednika HNS da bezobrazno zapostavlja Split te da ignorira njegov poziv na kojem bi pokušali donijeti odluku o kandidaturi Splita za EURO 2020. godine.

"Stvar je u zahtjevima koji se moraju ispuniti. Ako država ima sto milijuna eura za gradnju stadiona od 55.000 gledatelja, neka onda to bude Split. Ali svi znamo kakva je situacija i što se može očekivati od države. Moje osobno mišljenje je da se Zagreb treba kandidirati za domaćinstvo Eura 2020., ali nisam protiv Splita ako može ponuditi uvjete koje treba ispuniti. Žalosti me samo što se stalno forsira nekakav antagonizam i podjele, a ne inzistira se na pozitivnim stvarima", naglasio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni će u kvalifikacijama za EURO 2016. igrati protiv Italije, a Split je istaknuo kako bi vrlo rado bio domaćin tom spektaklu. No, po Šukerovim riječima on ne može odlučivati o takvim stvarima, ali je u natruhama dao odgovor kako to vjerojatno neće biti moguće.

"Ja bih volio da to bude Split, ali ne mogu prejudicirati odluku Izvršnog odbora HNS-a. Odlučit će se nakon razgovora s izbornikom, igračima, a naravno da bi bilo odlično da to bude Split pred početak turističke sezone", rekao je Brend, javljaju Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split u konačnici nije dobio ništa od Šukerovog posjeta, a koliko će Šuker dobiti od Splita, saznat ćemo u travnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo