'Nikada nisam varao' / Darijo Srna za RTL priznao doping: 'Ovo nije kraj, to vam obećajem! Krećem u pravnu bitku'

Image
Foto: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL

Ekskluzivno za RTL nogometaš Šahtara iz Donjecka i bivši reprezentativni kapetan priznao je kako je u njegovom uzorku pronađena nedozvoljena tvar

22.9.2017.
18:53
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su ukrajinski mediji plasirali informaciju o navodnom padu Darija Srne na dopinškom testu, hrvatski nogometaš za RTL je priznao kako je njegov uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu tvar.

Čitavu izjavu Darija Srne prenosimo u nastavku: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja ('out-of-competition') pronađena nedozvoljena tvar.

Nikad nisam varao

Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Dokazivanje nedužnosti

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj.

Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem!", stoji u priopćenju hrvatskog nogometaša.

Srna (35) je posljednji put u dresu Šahtara nastupio prošle srijede u 2-1 pobjedi protiv Napolija, dok je prošlog vikenda propustio gostovanje kod Černomoreca u Odesi u ukrajinskom prvenstvu, a trener Paulo Fonseca je izjavio kako je Srni dao odmor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš je u Šahtaru 14 godina i ima najviše nastupa u dresu kluba (526), ali i za reprezentaciju Hrvatske (134), u kojoj je bio kapetan.

UEFA je tijekom dana obznanila da Srna nije pao na njihovom dopinškom testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo