DANSKA SE NE BOJI HRVATSKE: / Ove riječi hrvatskog 'špijuna' treba shvatiti itekako ozbiljno; čeka nas paklena utakmica

Image
Foto: AFP

U danskom taboru respektiraju našu izabranu vrstu

28.6.2018.
10:06
AFP
VOYO logo

U nedjelju Hrvatska igra utakmicu istine na SP-u protiv Danske, utakmicu istine za ovu generaciju, kako je to kazao izbornik Zlatko Dalić jučer na presici u Roščini. Ulog je veliki, četvrtfinale Mundijala i prilika da se izbori velika šansa uzeti jednu od medalja na turniru.

HRVATSKA MEĐU GLAVNIM FAVORITIMA U RUSIJI: Brazil i dalje prvi,

Danska je u skupini C završila kao drugoplasirana, iza Francuske. Radi se o jako neugodnoj momčadi, čvrstoj, koja je s Tricolorima odigrala 0-0. Kod njih dosta toga ovisi o Eriksenu u kojeg Danci polažu sve nade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandinavci su uvijek bili uporni, čvrsti, s njima nikad nije bilo lako. Ova generacija danskih nogometaša gladna je uspjeha i motivirana da na turniru napravi korak dalje. U danskom taboru jako respektiraju našu izabranu vrstu, velika im je čast što uopće imaju priliku igrati s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danski izbornik Age Hareide nakon utakmice s Francuskom, u posljednjem 3. kolu skupine C SP-a, izjavio je kako je Hrvatska jaka momčad protiv koje moraju igrati pametno...

"Mogu nas iznenaditi. Gledali smo ih, jaki su. Utakmica će biti intenzivna, moramo igrati pametno", istaknuo je Age Hareide. Mediji seciraju momčad i igru Danske, pa su tako Sportske novosti napravile razgovor s Dinom Mikanovićem, koji je već tri godine u Danskoj. Desni bek u Aarhusu pokušao je približiti kakva su razmišljanja Danskoj o Hrvatskoj kao idućem protivniku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki Danac će vam reći da se ne boji nikoga i njihovo razmišljanje je da mogu skvakoga dobiti, pa tako i Hrvatsku. Bez obzira što priznaju da ne igraju posebno dobro, uzdaju se u jaku obranu, koja je njihov važan adut. Vidjeli smo i protiv Francuza da su, pored dva stopera, na zadnjem veznom još igra Christinansen, koji je stoper u Chealseaju. Oni su rezonirali tako kao da im je svejedno s kim će igrati, ali jako nas poštuju, čujem puno mišljenja da igramo najljepši nogomet te možemo daleko dogurati. Ali svejedno misle da mogu dobiti bilo koga", naglasio je Dino Mikanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo