Kakav igrač / Christian Eriksen zabio u povratku za Dansku nakon samo dvije minute

Image
Foto: AP Images

Eriksen (30), koji je 26. veljače nastavio svoju klupsku karijeru s engleskim prvoligašem Brentfordom, ostvario je svoj 110. nastup za Dansku.

27.3.2022.
12:42
AP Images
VOYO logo

U pripremnoj utakmici u Amsterdamu Nizozemska je pobijedila Dansku s 4-2, a gol za Dance u svojoj povratničkoj utakmici postigao je Christian Eriksen. 

Christian Eriksen zabio je nakon samo dvije minute, u svom prvom dodiru s loptom nakon ulaska u igru kao zamjena u utakmici protiv Nizozemske, 288 dana nakon što je doživio skoro smrtonosni srčani udar na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eriksen je kolabirao tijekom okršaja Danske na Euru 2020. s Finskom na stadionu Parken u Kopenhagenu i nakon toga je morao ugraditi uređaj za reguliranje rada srca. To je dovelo do kraja njegovog boravka u talijanskom klubu Interu, jer talijanska Serie A ne dopušta igračima koji koriste takve uređaje dok igraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eriksen (30), koji je 26. veljače nastavio svoju klupsku karijeru s engleskim prvoligašem Brentfordom, ostvario je svoj 110. nastup za Dansku, a postigao je drugi gol Danske za 2-3 u 48. minuti igre.

U festivalu golova na Cruijff Areni za vrlo raspoložene Nizozemce je dvaput pogađao Steven Bergwijn (16, 71), a po jednom Nathan Ake (29) i Memphis Depay (38), dok je prvi gol za Dance polučio Jannik Vestergaard (20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo