'To je apsolutna sramota! Sudac je vidio tragove ugriza i nije napravio ništa!'

Talijanski branič Giorgio Chiellini izrazio je mišljenje da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) neće kazniti urugvajskog napadača Luisa Suareza nakon njegova novog divljačkog ispada.

24.6.2014.
22:13
VOYO logo

U dvoboju 3. kola skupine D na Svjetskom prvenstvu u Brazilu urugvajski su nogometaši pobijedili Italiju s 1-0 i poslali je kući, a sebe lansirali u osminu finala. Jedini je strijelac u 81. minuti bio Diego Godin, ali samo dvije minite ranije se dogodio incident koji će još dugo biti tema svjetskih medija.

Po treći put u karijeri Suarez je ugrizao suparničkog igrača, a žrtva mu je ovaj put bio Chiellini. Uzalud je branič Juventusa pokazivao sucu trag ugriza na svome ramenu - Suarez nije isključen, a Chiellini je uvjeren da neće biti ni naknadno kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WsWa4X2Rt4A

"Bila je to apsolutna sramota. Utakmicu je odlučio sudac, a ako je jedna momčad trebala proći dalje, onda smo to mi. Isključenje Marchisija (pogodio kopačkom u potkoljenicu Egidija Arevala, op. a.) i izostanak crvenog kartona Suarezu odlučili su utakmicu", naglasio je Chiellini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suarez će se izvući jer FIFA želi da njezine zvijezde igraju na SP-u. Baš me zanima hoće li imati hrabrosti iskoristiti video-snimku kao dokaz protiv njega. Sudac je vidio tragove ugriza i nije napravio ništa", dodao je Chiellini.

Prvi put u karijeri Suarez je ugrizao suparnika 2010. kada je još nosio dres Ajaxa. Meta mu je bio tadašnji član PSV-a Otman Bakkal, a Urugvajac je dobio sedam utakmica suspenzije. Drugi se incident dogodio u travnju 2013. kada je Suarez kao član Liverpoola ugrizao braniča Chelseaja Branislava Ivanovića. Tada je kažnjen s deset utakmica zabrane nastupa. Hoće li FIFA reagirati na njegov najnoviji izljev primitivizma, saznat ćemo u sljedećim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to strašno teška utakmica za suđenje, ali napravljena je greška koja je opet usmjerila susret i bojim se da bi sudac mogao biti kažnjen zbog propusta. Naime, kod crvenog kartona je sve regularno, postojala je namjera, visoko podignuta noga, udarac ispod koljena i to je stopostotni crveni karton. Međutim, sudac je napravio veliku grešku što nije isključio Luisa Suareza zbog ugriza. To je velika greška i tu je Italija oštećena!", izjavio je Mateo Beusan za Sportski.net. Krajnje neprimjerenu izjavu o najnovijem incidentu svoga napadača Luisa Suareza dao je izbornik urugvajske nogometne reprezentacije Oscar Tabarez.

Urugvaj je u 3. kolu skupine D pobijedio Italiju s 1-0 i na taj način izborio plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali dvoboj u Natalu ostat će upamćen po novom skandaloznom potezu Liverpoolova napadača. Suarez je, naime, u 79. minuti ugrizao za rame talijanskog braniča Giorgija Chiellinija što je sucu promaklo, pa se 27-godišnji nogometaš izvukao bez kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na molbu da prokomentira incident, Tabarez je rekao:

- Neću pričati o tome jer nisam vidio što se dogodilo, kao što nije ni sudac. Ima puno važnijih stvari koje treba isticati s ove utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon što su mu novinari iznijeli mogućnost da Suarez bude naknadno suspendiran zbog svoga poteza, Tabarez je izgubio živce.

- Vidjet ćemo kako ćemo braniti Suareza. Ovo je Svjetsko prvenstvo, a ne natjecanje u moralizmu. Suarez je omiljena meta dijela medija, pogotovo britanskih. Možda je napravio neke pogreške u karijeri, ali čini mi se da svi čekaju da ga uhvate u prijestupu - rekao je Tabarez, očito zaboravivši da je njegov napadač već dvaput ranije u karijeri ugrizao suparničke igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo