Čačić se oprostio kao da dobiva otkaz u Dinamu?!

Dinamo u svim dosadašnjim prvenstvima samo dvaput nije startao pobjedama, ali sada se to prvi put dogodilo usred Zagreba.

22.7.2012.
13:33
VOYO logo

Zna se tko 'Bog' je u Maksimiru, pa i u hrvatskom nogometu, a on nakon dva remija na početku nove sezone, prozvani sigurno nije zadovoljan. Dinamu je, nakon 1:1 i loše igre u drugom pretkolu Lige prvaka s Ludogorecom, stigla domaća pljuska i trener Ante Čačić očito je svjestan da mu nad glavom visi mač Zdravka Mamića.

Pozdrav s igračima nakon utakmice samo to potvrđuje, ali gotovo je sigurno da će do utakmice s Ludogorecom u srijedu ostati na klupi. Poslije će sve biti jasnije. Ispadne li Dinamo iz Lige prvaka, Čačić će sasvim sigurno morati napustiti klupu Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo zbog rezultata, nego i zbog trenutne igre Modrih. Nije sporno da je Dinamo protiv Intera bio bolji, da je imao više prilika, no igra ipak nije bila na potrebnoj razini. A kad su plavi već poveli preko dobrog Sammira i odlične asistencije Rukavine, očekivalo se da će susret mirno privesti kraju. No, glupost Domagoja Vide, kojem je pripomogao i neodlučni Kelava iskoristio je Oršić i donio bod.

"Ako se takav kiks zadnje linije već morao dogoditi, bolje da se dogodio sada nego kad se odlučuje o prolasku u Europi", pomirljivo je na tu temu rekao Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Dinamo još prilika, dvaput je Bernard Gulić izbijao loptu s vrata kad je Sammir već svladao vratara Santinija, ali ipak su plavi pokazali premalo. I sad riječi trenera Ludogoreca Ivajla Peteva ne zvuče prepotentno, kazao je da će o Sheriffu razmišljati kad prođe Dinamo.

"Zbog Bugara sam izveo kompromisni sastav, pa su nam se ozlijedili Alispahić i Badelj, Tonela smo šivali u poluvremenu, Sammir je igrao pod blokadom koja je popustila 20 minuta prije kraja, a više nisam imao mogućnosti za zamjene", objasnio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovaj neuspjeh mogao bi ostaviti traga na momčad i za srijedu, teško će ovakav Dinamo proći Bugare.

"Ovisi kako ćemo na to gledati. I sad je bilo nemoguće da igrači ne razmišljaju o Ludogorecu koliko god to nismo htjeli. Zato su i ušli novi igrači, a mi moramo sve držati u tonusu jer nas je malo, bez ozlijeđenih Pivarića i Šimunića samo 18 i jedina prilika da vidimo igrače kao što su Puljić i Peko je na prvenstvenim utakmicama", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo