ODUŠEVIO GA / Kapetan potezom oduševio trenera: 'On je za mene frajer, to je jako lijepa gesta, to je gesta čovjeka'

Image
Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Nogometaši Osijeka u subotu od 15 sati gostuju u Velikoj Gorici kod Gorice u utakmici kojom će otvoriti četvrti krug ovosezonskog izdanja HNL-a

6.4.2023.
19:45
Davor Javorovic/Pixsell
VOYO logo

Osijeku gostovanje kod fenjeraša dolazi nakon remija na Rujevici protiv Rijeke.

Image
SLUŽBENO /

Dinamo potvrdio: Igor Bišćan vratio se u klub nakon 11 godina i naslijedio Antu Čačića na klupi

Image
SLUŽBENO /

Dinamo potvrdio: Igor Bišćan vratio se u klub nakon 11 godina i naslijedio Antu Čačića na klupi

"Nakon Rujevice i utakmice s Rijekom imali smo slobodan dan, napravili tri treninga i do utakmice nas očekuje još jedan. Želim pohvaliti svoje igrače, atmosfera na treningu je dobra jer smo zadovoljni svime što smo pokazali na zadnjoj utakmici. I igračima i meni je ta utakmica potvrdila da ono što radimo na treningu i o čemu razgovaramo ima smisla. Mislim da ova momčad može biti bolja od toga, a nadam se i vjerujem da smo u stanju razinu koju smo pokazali protiv Rijeke ponoviti i u nastavku prvenstva", rekao je trener momčadi iz Gradskog vrta Borimir Perković pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam poštovanje i respekt prema Gorici kao i prema svim drugim klubovima, ali od prvog dana ponavljam da su mi u fokus moji igrači. Želim da igramo nogomet kakav smo igrali na Rujevici, sada moramo ići samo iznad te razine i moja koncentracija je isključivo vezana na moje igrače."

Perković mora pronaći zamjenu za ozlijeđenog Šimu Gržana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto što se u nogometu događa. Treneri trebaju biti spremni i na takve situacije. Imamo igrača koji mogu pokriti te pozicije, nema straha. Tko? Leovac, Jugović, Nejašmić… Mogao bih naći još nekoga, ali da ne spominjem sve. Omerović? Do sada je odigrao jako dobro sve što je odigrao i mogu će je da mu u budućnosti ovo bude prva pozicija. Ima karakteristike da može igrati tu poziciju. To su motorika, tehnika i eksplozivnost i još neki elementi. Treba ga polako usmjeravati jer mislim da je to pozicija na kojoj nije teško prihvatiti zahtjeve u oba pravca."

Trener je posebno istaknuo jednu hvale vrijednu gestu kapetana Mihaela Žapera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo ostali bez te jedne opcije više na stoperskoj poziciji za utakmicu protiv Rijeke na Rujevici znao sam da je Mihael igrao tu poziciju, ali sam instinktivno razmišljao o nekim drugim imenima. A onda je Mihael Žaper došao kod mene i rekao da je spreman vratiti se u zadnju liniju ako je potrebno momčadi. I tu opet dolazimo do priče o frajerima, jer on je za mene frajer! To je jako lijepa gesta, to je gesta čovjeka i igrača koji razmišlja o momčadi, o Osijeku, o navijačima, koji ne ističe i ne gura sebe u prvi plan. Napravio je pravi, kapetanski, potez i sad kad već pričamo o njemu, a rekao sam mu to pred svima, njegov gard, figura i osobnost ocrtavaju lidera i definitivno sam uvjeren da on može biti lider ove momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo