TAMNA STRANA NOGOMETA / Bogata Cityjeva grupacija kupila je klub i dovela ga na rub propasti: Tamo 'trune' i nekadašnji dragulj hrvatskog nogometa

Image
Foto: Profimedia

Mislili su kako će im uslijediti najljepši dani u klupskoj povijesti, a upravo doživljavaju potpuno suprotno...

27.11.2023.
11:30
Profimedia
VOYO logo

Manchester City godinama je u samom vrhu engleskog i europskog nogometa, u tekućoj 23./24. sezoni boom je doživjela i Girona koja žari i pali Primerom, ali jedan klub koji je pod 100%-nim vlasništvom City Football Group organizacije nezaustavljivo tone.

Image
UZBUĐENJE JE NA VRHUNCU /

Mladi Vatreni na pragu velikog uspjeha: Njegova momčad domaćin je polufinala, a prođu li dalje čeka ih veliki okršaj za naslov

Image
UZBUĐENJE JE NA VRHUNCU /

Mladi Vatreni na pragu velikog uspjeha: Njegova momčad domaćin je polufinala, a prođu li dalje čeka ih veliki okršaj za naslov

Naime, ESTAC Troyes proživljava najcrnje dane u povijesti. Klub je osnovan 1986. godine, a dolaskom bogate organizacije ekspresno su osvojili Ligue 2 u sezoni 20./21. i ostvarili plasman u elitni rang francuskog nogometa. U trenutku kada su se nalazili na 13. mjestu prvenstvene ljestvice momčad je preuzeo Australac Patrick Kisnorbo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je užasnim rezultatima ''zaradio'' povratak u drugu ligu, a Kisnorbo je u 40 utakmica ostvario tek tri pobjede! Toliko je trebalo čelnicima grupacije da se usuglase i uruče otkaz Australcu.

U cijeloj toj situaciji pati i Ante Palaversa, nekoć smatran velikim talentom hrvatskog nogometa. U siječnju 2019. Manchester City platio je Hajduku 6,3 milijuna eura za usluge tada još reprezentativca mlađih selekcija, ali mladi se veznjak nije nametnuo među Građanima, a trag nije ostavio ni na posudbama gdje su ga slali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U protekloj, užasnoj sezoni, upisao je tek dva nastupa, dok u ovoj, još lošijoj sezoni, nema niti jedan nastup.

Poligon za kupoprodaju igrača

Troyes je postao žrtva bogate organizacije, koja je preko njega kupovala mlade talente i onda ih slala na posudbe, najvjerojatnije pripremajući ih za igranje u Manchester Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači poput Savia (19 godina), Amad Fataha (19 godina) i Metinha (20 godina), dovođeni su za milijunske iznose, a za francuski klub nisu upisali niti jedan nastup. Umjesto toga, išli su na posudbe u Lommel (također dio grupacije), Spartu Rotterdam i Gironu. U Gironi igra upravo Savio, hit ovosezonske Primere. Mladi Brazilac uz Ukrajinca Dovbyka je glavni momčadi koja radi velike probleme Madriđanima i Kataloncima u vrhu prvenstvenog poretka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok oni uživaju u samom vrhu španjolskog nogometa, Troyes se nalazi na 17. mjestu Ligue 2, mjestu koje vodi u treći razred francuskog nogometa. Neke stvari hitno se moraju promijeniti, gledatelja je sve manje i ne bude li naglog zaokreta u politici organizacije prema tom klubu, propast će biti neizbježna.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo