'POSTAVIO JE STANDARDE' / Bio je s Liverpoolom osam sezona, a sada će se uz Kloppa oprostiti od navijača

Image
Foto: profimedia

Kamerunski se branič Liverpoolu pridružio u srpnju 2016. godine kada ga je upravo Klopp doveo kao besplatan transfer iz Schalkea 04

17.5.2024.
10:23
profimedia
VOYO logo

Nakon osam sezona s Liverpoolom, Joël Matip napustit će klub na kraju ove sezone, objavio je klub na svojoj službenoj stranici.

Image
CHALLENGE /

FIFA objavila nove odluke u vezi VAR tehnologije: Sada će sve biti kao u tenisu

Image
CHALLENGE /

FIFA objavila nove odluke u vezi VAR tehnologije: Sada će sve biti kao u tenisu

Nakon što je ranije ove sezone poznato da će Jürgen Klopp otići s klupe engleskog prvoligaša, sada je došla i vijest o 32-godišnjem braniču. Obojica će se od navijača rastati na Anfieldu u zadnjoj utakmici Premier lige koju Liverpool u nedjelju igra protiv Wolvesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerunski se branič Liverpoolu pridružio u srpnju 2016. godine kada ga je upravo Klopp doveo kao besplatan transfer iz Schalkea 04.

To se pokazalo kao jedna od najboljih pogodbi u povijesti Redsa, a Joël je u dresu Liverpoola upisao 201 nastup, postigao 11 pogodaka, a s klubom je osvojio sedam pobjedničkih medalja uključujući naslov Lige prvaka i Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svih godina koliko sam uključen u nogomet, nisam siguran da sam naišao na previše igrača koji su voljeniji od Joëla Matipa. Nisam ni siguran da bi bilo moguće reći nešto loše o njemu. Divan profesionalac, divan nogometaš i divno ljudsko biće. Bili smo blagoslovljeni što smo ga imali s nama toliko dugo, a sada jedino što možemo učiniti je poželjeti mu dobro dok je krenuo u novom smjeru", rekao je Klopp pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joëlove kvalitete kao igrača su tu za sve i kao klub imamo koristi od njih od prvog trenutka kada se pridružio. Mislim da nije imao previše naslovnica tijekom godina, ali uvijek je bio vrlo poznata figura unutar naše grupe. Prije sam rekao da ako postoji jedna osoba koja ne bi marila ako je podcijenjena, to bi bio Joël, ali istina je da ga nismo mogli bolje ocijeniti. Ne samo da je postavio standarde za sebe, postavio ih je i za druge i to je jedan od glavnih razloga zašto je vrijeme provedeno ovdje bilo tako uspješno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo