Bilić konačno odgovorio na pitanje o ostavci!

'Ja sam tu šest godina i da meni ovdje nije fantastično sigurno bih se povukao. Za mene je ovo velika čast i izniman privilegij, voditi momčad svoje države.

16.11.2011.
12:11
VOYO logo

Novinarska pitanja i staloženi odgovori izbornika, takva je bila atmosfera na presici Slavena Bilića u zagrebačkom Sheratonu.

Osim ovog velikog uspjeha, plasmana na EURO, Hrvatska je dobila još neke igrače, širinu momčadi? "Naš je posao misliti i na budućnost i usput se plasirati na veliko natjecanje. Ovdje je već kompletna mlada reprezentacija, što je dokaz da se dobro radi. To su momci koji nisu prolaznici, nisu tu da popune samo broj igrača, već ljudi koji su dugo s nama i igraju važne utakmice. Je, i to je uspjeh, napraviti širi kadar momčadi, pojačati konkurenciju, imati dobru prvu momčad i isto tako dobre pričuve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je proteklo slavlje nakon utakmice? "Slavili su momci, i mi smo bili s njima do nekih sati. U jednom lokalu, Plazi, vidim da je kod igrača nastala velika sreća i olakšanje".

Najavili ste odlazak nakon EURO-a, mijenja li se štogod sada u vašim planovima? "Ja sam tu šest godina i da meni ovdje nije fantastično sigurno bih se povukao. Za mene je ovo velika čast i izniman privilegij, voditi momčad svoje države. Kojim god se poslom kasnije bavio, ne mogu imati takve osjećaje kakve imam kada radim izbornički posao. Gdjegod je dobro moguć je nastavak suradnje. U ovome trenutku to uopće nije bitna tema. Ja sam isključivo koncentriran na pripremu za EURO gdje očekujemo dobar rezultat, želimo tamo igrati ulogu barem kao što smo imali ulogu zadnji put".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ste vidjeli kako će se slagati skupine na EURO-u... "Proletio sam to samo pogledom, bili smo posve fokusirani na utakmicu s Turskom. Nama je samo Turska bila prioritet, trebalo je to ne odraditi, već odigrati. Na EURO-u nema lakog suparnika, teže je proći grupu nego na svjetskoj smotri. Mi smo pokazali da se protiv najjačih možemo nositi, nije to pitanje motiva, to su ipak drugačije utakmice. Ima suparnika koji su malo lakši od izrazitih favorita, ali u principu možemo igrati protiv svakoga, kao što protiv svakoga možemo imati problema. Nebitno je s kim ćemo biti u skupini".

A koga biste htjeli izbjeći na EURO-u? "Svi pričaju da su domaćini lakši od ostalih, Ukrajina i Poljska. Ma kakvi, sjetite se kada smo mi igrali protiv Austrije na prošlom EURO-u. Nije bilo lako, je li?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je teško bilo spustiti euforiju nakon Istanbula? "Nije to bilo teško. Mi smo bili ponosni što je momčad sazrela karakterno. I prije nego što smo im mi nakon 3:0 pobjede išli govoriti o nužnom oprezu, oni su nama isto sami rekli, uzvratili. Željeli smo biti oprezni. Nijedna reprezentacija na svijetu nije bila bolja od Turske s tri gola razlike".

Što vas je najviše smetalo tijekom kvalifikacija, pritisak novinara, tribina ili nešto treće? "Želim zahvaliti baš svim suradnicima, i Robiju Prosinečkom koji nije bio s nama. Već par godina pričam o svim našim suradnicima, mi smo tako jaka grupa da iskreno rečeno nama ništa ne smeta, nikakav vanjski utjecaj ne može nas poremetiti, izbaciti iz ravnoteže", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je u utorak nakon maksimirske utakmice, 65-godišnji Nizozemac dao naslutiti da je završio posao u Turskoj, isto su u srijedu pisali i turski mediji, a tijekom dana je stigla i službena potvrda. ''Nakon sastanka Izvršnog odbora Turskog nogometnog saveza i izbornika Guusa Hiddinka, odlučeno je da razvrgnemo ugovor s nizozemskim trenerom. Zahvaljujemo gospodinu Hiddinku na obavljenom poslu i želimo mu sve najbolje u budućoj karijeri. Novosti vezane uz novog izbornika i stručni stožer objavit ćemo u sljedećim danima'', stoji u priopćenju Turskog nogometnog saveza.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo