ZADOVOLJNI DINAMOVCI / Ante Čačić: 'Baturina će biti Dinamov najveći izlazni transfer u povijesti'

Image

Dinamo je slavio 4:0, a strijelci su bili Ademi, Baturina te Ivanušec dva puta. Evo što je o utakmici rekao Ante Čačić

26.2.2023.
18:15
VOYO logo

Ante Čačić, očekivano, bio je mnogo bolje raspoložen nakon utakmice od svog kolege Ivana Leke na klupi Hajduka. Čačićeva se momčad poigrala najvećim rivalom i dojam je da je mogao Dinamo i puno uvjerljivije slaviti.

Dinamo je slavio 4:0, a strijelci su bili Ademi, Baturina te Ivanušec dva puta. Evo što je o utakmici rekao Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je stvari koje se moraju popraviti'

Što reći. Najavljivao sam da Dinamo mora biti svoj i da moramo učiniti sve da dominiramo i to se dogodilo. Činjenica je da smo povećali prednost za tri boda, ali bitan je i način na koji smo to napravili. Gledali smo krasnu utakmicu u kojoj Dinamo nije Hajduku dozvolio da nam dođu blizu šesnaesterca. Imali smo jako puno raspoloženih igrača, bili smo kompaktni, rastrčani, radili smo dobro "reposjed" i na kraju je to rezultat koji nas čini sretnim.

Moramo to arhivirati, bilo je stvari koje se moraju popraviti u bliskoj budućnosti, a to je Kup, natjecanje u kojem popravka nema. Prvenstvo još nije gotovo, u igri je još 39 bodova, a kao trenera me veseli da je momčad u uzlaznoj putanji i da su neki igrači u zavidnoj formi. Očekujem da ćemo tako i nastaviti. Čestitam i Hajduku na fer i korektnoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li prvenstvo gotovo?

Siguran sam da se Hajduk neće predati. Dobar Hajduk i nas čini boljim i potiče nas da se ne opuštamo i da budemo iz dana u dan kvalitetniji. Mi ovo proljeće moramo koristiti da sačuvamo primat u hrvatskom nogometu i da se pripremamo za ono što nas čeka u Europi.

Je li vas iznenadila postava Hajduka?

Nije. Leko ima prepoznatljiv stil i tako igra svaku utakmicu. To smo očekivali i pripremili smo se za takvu formaciju. Ne ulazim u imena, to je njihova stvar, ali vjerojatno su imali i ozlijeđenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo bila najbolja utakmica Dinama ove sezone?

Ne znam što bih vam rekao na to. Imali smo mi dobre prezentacije, puno dobrih utakmica i poluvremena. Igrali smo mi svi utakmice dobro, ne mogu baš naći puno loših utakmica. Semafor ne pokazuje uvijek realno stanje, ali veseli me da rastemo iz utakmice u utakmicu, a da li će se uvijek poklopiti rezultat o tom - po tom. Zadovoljan sam u kojem smjeru idemo.

'Riječ je o izvanserijskom talentu'

Mene posebno veseli što on iz utakmice u utakmicu pokazuje da su procjene i moje i mojih kolega u ranijim kategorijama da se radi o izvanserijskom talentu. Siguran sam da će on biti najveći Dinamov izlazni transfer u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vam žao Leke i onoga što on prolazi i da zaslužuje veću podršku uprave?

Hajduku se nije moglo dogoditi ništa bolje od dolaska Leke, trenera koji ima svoj gard i koji se njega drži. Hajduk, ako ima dovoljno razboritosti, shvatit će da mora slijediti kontinuitet, a Leko je za Hajduk najbolja priča. Da mu je teško - jest, ali u trenerskom poslu postoje takve dionice.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo