ANDREJ KRAMARIĆ: / Sve je izglednije da sjajni strijelac Vatrenih napušta Hoffenheim, ponude pljušte a jedna se ne može odbiti

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Kramarić vuče Hoffenheim prema Ligi prvaka, sebi diže cijenu

29.4.2018.
14:55
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Hat-trick kojeg je Andrej Kramarić isporučio u mrežu Hannovera već su dovoljno nahvalili mediji, njegovi suigrači i trener. Tri gola igrača u Hoffenheimovom dresu nisu baš česta pojava, dapače, do Kramarićevog učinka ostvarenog u petak navijači tog kluba takvo su što čekali od rujna 2009. kada je na jednak način zabljesnuo Vedad Ibišević.

Osim hvalevredijnog učinka kojim je Kramarić stigao do dvanaestog ligaškog gola u sezoni (ima i sedam asistencija) bitnije je da je Hoffenheim stigao do četvrtog mjesta na kojem čeka sljedeće kolo. Četvrto mjesto na kraju sezone znači i Ligu prvaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan učinkom

"Moram biti zadovoljan s ovim, a sigurno da bih bio sretan da ponovim prošlosezonski učinak. Iako sam ove sezone puno više utakmica odigrao u sredini terena nego u špicu, zato su brojke vrlo dobre. Kucam o drvo da bude zdravlja i da se mogu početi pripremati punom parom za Svjetsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošloj sezoni Kramarić je postigao 15 pogodaka i imao osam dodavanja suigračima za gol. Navijači su ga proglasili najboljim klupskim igračem.

Kramarić je ranije znao zabijati tri ili više gola, no nikad u njemačkom prvenstvu. Prisjetio se toga i sam za Sportske novosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Bundesligi mi je to prvi, jedan prije sam zabio u Njemačkom kupu. Dao sam pet golova Lokomotivi, zatim Istri i Hajduku po tri, kao i Feyenoordu u Europskoj ligi…"

Liga prvaka je san

Dodao je Kramarić i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo drugog izbora nego dobiti obje utakmice, ako u tome uspijemo bit će to povijesni rezultat. Već smo prošle godine postigli domet koji će biti istaknut u klupskim almansima. Dio razmišljanja je bio o Ligi prvaka, ali prije svega željeli smo izboriti Europsku ligu, to je bio primarni cilj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedi li Hoffenheim u preostale dvije bundesligaške utakmice, a gostuju kod Stuttgarta i dočekuju dortmundsku Borussiju, igrat će Ligu prvaka. Sami su gospodari svoje sudbine nakon što je Bayer u subotu domaćim porazom protiv Stuttgarta kliznuo na peto mjesto. Ipak, Bayerov je raspored lakši, Werder na strani i Hannover kod kuće.

Posebna je priča Bayern, minhenski gigant koji ima 24 boda prednosti pred drugoplasiranim Schalkeom. Svijet za sebe, a taj svijet sljedeće sezone preuzima Niko Kovač. Titula u Bundesligi se unaprijed upisuje, no Kramarić upozorava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponude stižu

"Neću reći da je tako. S Hoffenheimom čak imamo bolji skor s Bayernom, više sam ih puta pobijedio nego izgubio, ali tako ispada. Da su oni toliko nadmoćni, da se šeću kroz ligu. Nadam se da će se to promijeniti, mislio sam na početku ove sezone da će to možda biti već sada, ali bili su jako dobri, nakon slabijeg starta napravili golemu razliku i pokazali da su uvjerljivo najbolji u Njemačkoj."

"Rekao bih da je Bayern razina iznad, a onda ima jako puno klubova koji su na istom nivou. Zato je liga zanimljiva jer više-manje svatko svakog može pobijediti, praktički Schalke, koji je drugi, može izgubiti od zadnjeg. Meni općenito paše stil igre, i generalno život u Njemačkoj, Ne žalim se na Bundesligu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitno ostaje hoće li Kramarić i sljedeće sezone nositi dres Hoffenheima. Ponuda ima.

"Sve će reći Rusija, poslije će se više znati, sad bi bilo glupo da išta kažem. Ponude? Priča se, ima nešto, ne samo iz Njemačke, od svugdje pomalo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konkretno pitanje o mogućem prelasku u Bayern Kramarić je kazao:

"To se nikad ne zna. Bayern je Bayern, njegov poziv se nikad ne odbija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj na SP-u

Okrenuo se potom Kramarić nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji od kojeg očekuje...

"Imamo kvalitetu, moramo vjerovati u sebe, nadam se da ćemo to potvrditi u Rusiji. Dobili smo zahtjevnu skupinu, svi su suparnici opasni, a posebno će nam teška biti utakmica s Nigerijom, i najbitnija da se pobijedi. Cilj nam je da prođemo skupinu, a onda kasnije više-manje svatko svakoga može svladati, trebat će i doza sreće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo