BIZARNIJE NE MOŽE / Stigli do najveće utakmice u povijesti zemlje, a dalje morali bez golmana: S lijevim bekom na vratima i igračem manje mučili favorite

Image
Foto: Profimedia

Kamerun je slavio protiv Komora 2:1 te se plasirao u četvrtfinale Afričkog kupa nacija

24.1.2022.
22:34
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatan rasplet jedne priče dogodila se na Afričkom kupu nacija, a tiče se male tamošnje zemlje - Komora.

Mala afrička zemlja od svega 800-tinjak tisuća stanovnika stigla je do nokaut-faze tog natjecanja što je najveći uspjeh u povijesti te zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo su se susreli s domaćinom Kamerunom koji je i jedan od favorita za osvajanje naslova, a predvode ih igrač Bayerna Eric Maxim Choupo-Moting i bivši napadač Porta Vincent Aboubakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u užasnoj situaciji - namučili favorite!

Momčad Komora utakmicu protiv Kameruna započela je bez vratara!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovna organizacija afričkog nogometa, AFCON, nije dozvolila njihovom vrataru da nastupi protiv Kamerunaca.

Ali Ahamada bio je negativan na koronavirus uoči jutarnjeg treninga, ali s obzirom na to da je bio pozitivan na testiranje u subotu, AFCON mu nije dozvolio da zaigra u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borili se do samog kraja

Prema pravilima, igrač mora biti pet dana u izolaciji prije nego što izađe na teren. Drugi vratar Komora, Salim Ben Boina je ozlijeđen, a treći, Moyadh Ousseini, ima koronu pa je tako na vrata morao stati 30-godišnji lijevi bek Ajjacioa Chaker Alhadhur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AFCON nije dozvolio Komorima da pozovu zamjenu, pa su utakmicu karijere za mnoge njihove nogometaše odigrali bez golmana.

I u takvoj situaciji, hrabri Komori uspjeli su namučiti favorizirani Kamerun, a da stvar bude bolje (za njih gora), u trećoj minuti susreta crveni karton je zaradio branič i kapetan Nadjim Abdou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerun je poveo 2:0 pogocima Karla Toka Ekambija i Aboubakara, a fanatični Komori smanjili su na 2:1 preko Youssoufa M'Changama, ali na njihovu žalost su ispali s Aftičkog kupa nacija.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo