Abramovičeva šansa života: 'Bio bi to brutalan udarac'

Zvijezda Bayerna Franck Ribery smatra kako igrači Chelseaja imaju jako veliki pritisak na svojim leđima uoči subotnjeg finala Lige prvaka jer bi eventualnim porazom mogli jako puno izgubiti.

18.5.2012.
13:34
VOYO logo

Chelsea je ove sezone završio tek šesti u engleskom prvenstvu i u slučaju poraza od Bayerna u subotnjem finalu sljedeće godine neće igrati u Ligi prvaka. Uz to, vlasnik kluba Roman Abramovič sanja naslov europskog prvaka i teško bi mu pao još jedan neuspjeh. Upravo te dvije činjenice utjecat će najviše na nogometaše Bluesa.

"Abramovič već dugo vremena želi osvojiti trofej u Ligi prvaka. Ukoliko Chelsea izgubi finale bit će to brutalan udarac za njih. Utjecat će na razmišljanje svakog igrača i moral će im biti na najnižem nivou", rekao je Ribery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov suigrač Arjen Robben istaknuo je kako očekuje vrlo defenzivne Engleze u subotu na Allianz Areni.

"Očekujemo da će se povući i igrati defenzivno, ali mi smo naviknuti na takav način igre i vjerujem da ćemo naći način da ih nadmudrimo. Bit će teško, ali nadam se najboljem", rekao je Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši nogometaš engleskog nogometnog kluba Chelsea Ruud Gullit vjeruje da se vlasnik londonske momčadi Roman Abramovič potajno nada da će izgubiti finale protiv Bayerna kako bi mogao otpustiti Roberta Di Mattea.

Gullit je kao prvi strani menadžer na klupi Chelseaja doveo u klub današnjeg privremenog menadžera Di Mattea još davne 1996. godine. Danas mu, u predvečerje finala Lige prvaka, prognozira otkaz, te vjeruje da Abramovič već ima spremnu zamjenu za Talijana. "Već netko stoji u 'čekaonici'. Međutim, hoće li taj trener željeti i dalje posao ako Chelsea uzme naslov Lige prvaka? Bi li se Mourinho koji obožava ovaj klub vratio i smijenio Di Mattea koji je postigao ono što njemu nije pošlo za rukom?. Ukoliko Robbie osvoji Ligu prvaka, bit će to veliki pritisak za njegovog nasljednika i to bi mogao postati veliki problem. Stoga, možda vlasnik čak i priželjkuje poraz svoje momčadi kako bi imao argumenata da otpusti Di Mattea", zaključio je svoju priču Gullit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo