POČETAK STAMPEDA / Zamaskirani i s palicama napali interventnu i bacili im baklju u kombi? Uhićeno više od 40 osoba, prijeti im 5 godina zatvora

Image
Foto: PIXSELL

Kriminalističko istraživanje nad njima provodi se zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja nereda za što je zakonom zaprijećena zatvorska kazna do tri godine, odnosno, za teži oblik tog djela, do pet godina zatvora. No, nisu isključena niti neka druga, teža kaznena djela

22.5.2022.
12:48
PIXSELL
VOYO logo

Policija je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom do sada privela više od 40 navijača, pripadnika Torcide, zbog noćašnjeg brutalnog napada na policiju na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, koji za epilog ima dvije propucane osobe, navijača Hajduka.

Image
UMALO TRAGEDIJA /

Dramatični prizori s mjesta brutalnog sukoba jučer u trenutku kaosa i danas. Bio je to pravi rat, pogledajte kadrove

Image
UMALO TRAGEDIJA /

Dramatični prizori s mjesta brutalnog sukoba jučer u trenutku kaosa i danas. Bio je to pravi rat, pogledajte kadrove

Torcida samoinicijativno stala na autoputu, bilo ih je 1600

Navijači Hajduka su, podsjetimo, samoinicijativno stali s vozilima na povratku iz Zagreba (igrao se derbi Dinamo - Hajduk) i blokirali dionicu Lučko-Karlovac, te je nakon toga došlo do sukoba s umalo tragičnim posljedicama, o kojem danas priča čitava Hrvatska. U trenutku kad su stali, u koloni, bilo ih je 1600.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: You Tube/Ana Raić Knežević

Trenutak kad Torcida napada policiju bakljama kraj benzine.

Jedna skupina navijača s maskama preko lica i palicama u rukama navodno je krenula na kombi u kojemu je bilo više policijskih službenika u pratnji. Spominje se i kako pritom, što za sada nije bilo moguće provjeriti, ubacili baklju u policijski kombi. Policajci su se u svakom slučaju od njihova napada počeli braniti upotrijebivši i vatreno oružje.

Kriminalističko istraživanje nad njima provodi se zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja nereda za što je zakonom zaprijećena zatvorska kazna do tri godine, odnosno, za teži oblik tog djela, do pet godina zatvora. No, nije isključeno da će pojedinci na koncu biti prijavljeni i za neka teža kaznena djela počinjena na štetu policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dvojica navijača koji su ranjeni u noćašnjim neredima, a koje zagrebačka policija spominje u svojem priopćenju, nisu u životnoj opasnosti te su zbrinuti u bolnici u Karlovcu. Jedan od njih navodno je zadobio ozljedu u predjelu trupa, a spominje se da ga je projektil okrznuo u predjelu rebara. Drugom ranjenom muškarcu propucano je koljeno i on je operiran, te mu je stanje stabilno isto tako. No, dosta je ozlijeđenih u sukobu.

Točan broj se ne zna, zato što su se torcidaši u bolnice prijavljivali pod svakakvim ozljedama i svakakvim razlozima, pa se ne može utvrditi točan broj ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaprimili smo osobu koja je bila na mjestu događaja, međutim, nejasna je njezina uloga u svemu tome. Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrijelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro, rekao je Suad Crnica, spec. kirurg, subspecijalist plastične kirurgije, javlja HRT.

Policija će više detalja o ovom nezapamćenom incidentu iznijeti na konferenciji za medije u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo