ODVJETNIK DAVORIN KARAČIĆ ZA NET.HR O 'SLUČAJU MODRIĆ': / 'Luka može završiti u zatvoru i do pet godina, ali...'

Image
Foto: PIXSELL

Protiv Luke Modrića pokrenuta je istraga zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i još trojici. Mogao bi biti kažnjen zatvorom od šest mjeseci do čak pet godina.

20.6.2017.
7:30
PIXSELL
VOYO logo

DORH tvrdi kako je Modrić tijekom svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku lagao kada je svjedočio i da je promijenio iskaz u korist Zdravka Mamića, s kojim je imao potpisan građanski ugovor od svoje 14. godine.

‘MAMIĆ JE MOĆAN, A MODRIĆ JE POKAZAO DA NE POŠTUJE OVU DRŽAVU’: Novinar i bivši BBB-ovac bez dlake na jeziku

Sporan datum ugovora o podjeli odštete

Lagao je, tvrde, oko datuma kada je potpisan aneks ugovora o podjeli odštete koju je Dinamo dobio od Tottenhama pri njegovu transferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPORNE RIJEČI LUKE MODRIĆA NA SUĐENJU BRAĆI MAMIĆ: ‘To ja nikad nisam rekao! Ja sam vam rekao tamo da se ne mogu sjetiti’

Modrić je na suđenju Mamiću prošlog tjedna govorio o potpisanom aneksu ugovara temeljem kojeg je podjela novca u slučaju njegovog transfera dogovorena u omjeru pola pola između njega i kluba.

Image

Luka Modrić stigao je na Županijski sud kako bi svjedočio na suđenju Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru

VIJEST O ISTRAZI PROTIV MODRIĆA EKSPRESNO OBIŠLA SVIJET: ‘Luka je neprijatelj broj jedan u Hrvatskoj’

Novac trebao ići u inozemstvo

Jedan od najboljih nogometaša Reala kazao je kako, kada je odlazio iz Dinama, 2008. potpisao aneks jer je prema ranijem aneksu ugovara, potpisanom 2004. godine, novac trebao ići u inozemstvo, a “tada nije imao otvoren inozemni račun”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STANKOVIĆEVA PORUKA HRVATSKOJ JAVNOSTI: ‘Biste li vi svjedočili protiv onog tko vas je učinio milijunašem?’

Problem je u tome što je istražiteljima ranije kazao drugačije. Željeli smo biti sigurni što točno znači pokretanje postupka protiv Luke Modrića i može li zvijezda Kraljeva zaista zbog krivokletstva završiti iza rešetaka?

Image

‘MODRIĆ, MAFIJA I ALZHEIMER’: Evo što strani mediji pišu o Mamićevom suđenju i Lukinom svjedočenju

Prijeti li doista zatvorska kazna kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije i trostrukom osvajaču Lige prvaka, je li Modrić svjesno lagao ili nije, kako hrvatsko pravosuđe u praksi inače rješava slučajeve davanja lažnog iskaza i kako ih sankcionira...?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘MAMIĆ JE MOĆAN, A MODRIĆ JE POKAZAO DA NE POŠTUJE OVU DRŽAVU’: Novinar i bivši BBB-ovac bez dlake na jeziku

Uglavnom se može očekivati uvjetna kazna

Puno pitanja, premalo jasnih odgovora. Stoga smo zamolili zagrebačkog odvjetnika Davorina Karačića da nam pojasni o čemu se tu točno radi.

MAMIĆ NAPRAVIO NEVIĐENI INCIDENT NA SUĐENJU, IZDERAO SE NA ODVJETNIKE: ‘Gubite se, ne trebate me braniti. Branit ću se sam!’

"Svatko tko bi bio osuđen za počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza, prema odredbi čl. 305. KZ-a, teoretski može biti osuđen i na kaznu od 5 godina zatvora. U praksi je to drugačije i uglavnom se može očekivati uvjetna zatvorska kazna. Bitnije od samih rešetaka, obzirom da se radi o javnoj osobi, bi bila sama osuđujuća presuda", kazao je za Net.hr Davorin Karačić, odvjetnik upućen u kazneno pravo koji često brani navijače na sudu, posebno "Bad Blue Boyse".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Karačić se osvrnuo i na pitanje koje sve zanima: Je li Modrić svjesno lagao ili ne?

'Percepcija javnosti definitivno nije na strani Zdravka Mamića'

"Ne želim špekulirati je li Modrić lagao odnosno davao lažni iskaz. Nisam upoznat s tekstom optužbe niti sa dokazima u tom postupku, pa bi bilo diletantski ulaziti u meritum stvari. Iako, promjena iskaza datog pred državnim odvjetništvom, kako to javljaju mediji, uz neuvjerljivo novo iskazivanje daje dosta povoda javnosti za razna promišljanja. Modrić je definitivno na sebe navukao puno više bijesa nego podrške. Što zapravo znači da percepcija javnosti definitivno nije na strani Zdravka Mamića", istaknuo je Karačić i našao se shodnim prokomentirati jednu zanimljivu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sedmorica pripadnika Torcide završila su na nekoliko dana u pritvoru zbog verbalnog delikta, odnosno, verbalnog napada, tj vrijeđanja državne tajnice za sport Janice Kostelić od strane 12 navijača u Supetru na Braču. Do sad se uglavnom nije provodila praksa pritvaranja zbog verbalnog delikta.

OTKRIVAMO ISTINU O KAZNI NAVIJAČA KOJA JE ODJEKNULA HRVATSKOM: ‘To je besmislica i tragedija, takvo što ne postoji’

Prestroga kazna za verbalni delikt na Braču

"Svaka kazna ovisi o mnogim okolnostima. O činjeničnom opisu te okolnostima djela, ustrajnosti u počinjenju, dosadašnjoj osuđivanosti, a i pritisak javnosti također nije bez utjecaja. Osobno mi se čini prestroga kazna, osobito ako bi nekome to bio prvi krimen iz domene javnog reda i mira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana prije tog incidenta, na Braču, samo na Pazariću, nadomak lučice u središtu Bola, fizički je napadnut "savjetnik" u Dinamu Zdravko Mamić. Bivši izvršni predsjednik zagrebačkog kluba dobio je udarac u glavu od čije je siline završio u moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŽAK INCIDENT: /

Zdravko Mamić napadnut u Dalmaciji! Dobio udarac u glavu pa pao u more

Image
TEŽAK INCIDENT: /

Zdravko Mamić napadnut u Dalmaciji! Dobio udarac u glavu pa pao u more

'Mamiću je slava i moć donijela i omraženost'

"Zdravka Mamića ljudi jednostavno percipiraju kao negativnu osobu, a svi ti koji ga ne vole, ne vole ga iz nekih svojih, posebnih, razloga. Mamiću je slava i moć donijela i omraženost, a kako smo mi ipak temperamentniji, borbeniji ljudi, po zakonu velikih brojeva netko će se naći koji će svoje neprijateljstvo prema Mamiću izraziti i na ovakav način. Iako, sve to spada u neki tradicionalni foklor. Pa u Mostaru su 70' i 80' uredno 'šamarali' i tukli nogometaše ako bi se pojavili nakon porazne izvedbe u nekom kafiću. Uostalom, nije ni Mamić od jučer. Da ga je udario sprijeda, siguran sam da bi uzvratio pa bi svjedočili pravoj narodnoj makljaži, narodnom običaju ovih krajeva, gdje i ne bi bilo nekih ozbiljnijih ozljeda, a možda bi poslije i popili skupa putnu", u šaljivom je tonu zaključio Karačić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo