SPORNE SITUACIJE / Sudačka komisija razmatra o isključenju Hajdukovog igrača: Mogao bi propustiti Goricu i Dinamo

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ako ipak dođe do toga Hajdukov veznjak neće samo propustiti susret idućeg kola protiv Gorice nego i protiv Dinama

12.10.2022.
16:56
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nakon završenog 12. prvenstvenog kola HNL-a Sudačka komisija dala je svoje mišljenje o svim spornim situacijama ovog kola, a nama je naravno najzanimljivija bila ona na utakmici Hajduka i Varaždina. Splitski sastav je slavio u zadnjoj sekundi utakmice pogotkom Awaziema za 2-1, no tko zna što bi bilo kada bi Fossati dobio crveni karton za kojeg se smatra da je trebao biti dosuđen.

Image
IME KOJE SE PAMTI /

Legenda HNL-a se oprašta protiv Hajduka: 'Sve se poklopilo'

Image
IME KOJE SE PAMTI /

Legenda HNL-a se oprašta protiv Hajduka: 'Sve se poklopilo'

Glavni djelitelj pravde na dvoboju je bio sudac Ante Čulina, a njegovi pomoćnici su bili Dario Kolarević i Ivan Starčević dok je u VAR sobi bio Ante Čuljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 12. kola. 40. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Hajduka visokim intenzitetom, nekontroliranom brzinom otvorenim đonom starta na nogu suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem 'grube igre' obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem".

Komisija smatra kako je sudac pogriješio, a kako bi bar malo ispravili stvari nastoje da Fossati ipak dobije suspenziju zbog neopreznog starta iako mu karton na ogledu nije dodijeljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"KNS HNS-a podsjeća suce na važnost timskog rada i odgovornost pomoćnih sudaca u incidentima koji se dogode u njihovoj domeni odgovornosti. Razmatrajući da je igrač Hajduka jasno ugrozio sigurnost suparnika, KNS-HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju i donošenje ispravne odluke isključenja", navela je Komisija.

Ako ipak dođe do toga Hajdukov veznjak neće samo propustiti susret idućeg kola protiv Gorice nego i protiv Dinama budući da izravan crveni karton znači ne igranje barem dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo