SRCE NIJE IZDRŽALO: / Preminuo legendarni komentator koji je bio bez dlake na jeziku

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Legendarni komentator Radio televizije Srbije (RTS) Duško Korać preminuo je u ponedeljak ujutro u 61. godini.

4.1.2016.
12:54
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Koraću je pozlilo prije dva tjedna tijekom prijenosa ženske odbojkaške utakmice srpske lige i, nažalost, njegovo sportsko srce nakon toga ipak nije izdržalo. Korać je rođen 1955. godine u Beranamu, 1978. godine počeo je raditi za Radio televiziju Beograd, a iako je po struci diplomirani ekonomista, nije se htio baviti tim sektorom jer je bio veliki zaljubljenik u sport.

Sportsko novinarstvo za njega je bilo doručak, ručak i večera, a u ovom zanimanju postao je poznat zbog svojih strastvenih prijenosa bazičnih sportova, prije svega atletike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bobanov napad na policajca doživio je jako osobno

Osim atletike, prenosio je i zimske sportove (obožavao je skijanje, bio je strastveni skijaš), vaterpolo, odbojku, formulu 1, boks, plivanje, pa i nogomet, koji je prestao komentirati nakon incidenta na utakmici Dinamo – Crvena zvezda na Maksimiru 13.5.1990. godine, kada je legendarni kapetan VatrenihZvonimir Boban udario policajca, što je on doživio jako osobno, jer mu je otac bio pripadnik policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novije vrijeme, Korać je jako hvalio i glorificirao Usaina Bolta, Jelenu Isinbajevu, Ivanu Španović. Općenito, jako je hvalio ruske sportaše, a žestoko kritizirao zapadni sportski sistem, u čijem su centru bile SAD i česti doping skandali.

Rečenica koja se pamti

Posebno se pamti njegova čuvena rečenica koju je izgovorio nakon što je Bolt pobijedio Justina Gatlina u utrci na 100 metara na SP-u u Pekingu ljetos u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda sporta nad dopingom, farmacijom, nad prevarantima, nad onima koji se drogiraju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korać je 2006. godine bio suspendiran na mjesec dana zbog "narušavanja profesionalnih principa tijekom EP-a u atletici", kada je na vidjelo iznio i kontroverzne klasifikacije natjecatelja.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo