RONALDO SE POJAVIO PRED SUDOM: / S osmijehom na licu i u društvu ljepotice bez problema pristao platiti 140 milijuna kuna kazne

Image
Foto: AFP

Nije mu odobrena molba da u prostorije suda uđe neprimjetno, kroz podzemnu garažu

22.1.2019.
11:39
AFP
VOYO logo

Napadač portugalske nogometne reprezentacije i torinskog Juventusa Cristiano Ronaldo s osmijehom na licu dočekao je presudu prema kojoj mora platiti 18,8 milijuna eura (oko 140 milijuna kuna), ali i kojom je izbjegao 23-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog neplaćanja poreza.

Riječ je o izbjegavanju plaćanja poreza u razdoblju između 2011. i 2014. godine u vrijeme dok je ponajbolji nogometaš svijeta nastupao za madridski Real. U pitanju je iznos od 14,8 milijuna eura (oko 110 milijuna kuna) koje je Ronaldo zadržao korištenjem usluga navodno fiktivne korporacije s Djevičanskih otoka pomoću koje je zamračio dio svojih prihoda od Španjolske porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćanjem izbjegao zatvor

U utorak ujutro Ronaldo je stigao na sud u Madrid sa sunčanim naočalama na licu u društvu partnerice Georgine Rodriguez. Nije mu odobrena molba da u prostorije suda uđe neprimjetno, kroz podzemnu garažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saslušanje je održano šest mjeseci nakon što je Ronaldo prihvatio da u zamjenu za zatvorsku kaznu uplati svotu spomenute visine, što je i praksa španjolskog sudstva koje dopušta da se za prvi prijestup i zatvorsku kaznu manju od dvije godine ne ide iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo