REVOLT / Dalmacija na nogama: 'Nedugo po kobnom događaju, Antolić se smješka na uviđaju'

Image
Foto: Facebook

Poruke diljem Dalmacije: 'Nedugo po kobnom događaju, Antolić se smješka na uviđaju'

25.5.2022.
19:02
Facebook
VOYO logo

Nakon brutalnog sukoba između policije i Torcide, koji je izbio u subotu na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca, pojavile su se poruke i transparenti po cijelom Splitu, ali i diljem Dalmacije, a objavio ih je danas Dalmatinski portal. Jutros smo i mi pisali o "prethodnici" tih poruka, o čemu više čitajte u priloženom linku.

Revolt

Image
EPILOG NEREDA /

Torcida nastavlja rat s policijom. Po Splitu osvanule žestoke poruke, tvrde da je propucano čak sedam navijača: 'Agresivne, nepismene glave...'

Image
EPILOG NEREDA /

Torcida nastavlja rat s policijom. Po Splitu osvanule žestoke poruke, tvrde da je propucano čak sedam navijača: 'Agresivne, nepismene glave...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, suosnivač i suvlasnik spomenutog Dalmatinskog portala je Mate Prlić, čovjek za koje brojne kolege tvrde da je duša od čovjeka i da nema veze s ovim nemilim događajem, a koji je uhićen u sukobu Torcide i policije, odnosno nakon sukoba, dalje od mjesta događaja. Mate Prlić je, naime, spavao u automobilu kad se to događalo. Prema svjedočanstvu iznesenom za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porukama navijači Hajduka iskazuju revolt prema onome što smatraju policijskom brutalnošću. Naime, prema neslužbenim informacijama koje su se pojavile, velika većina od 42 navijača pritvorenih na mjesec dana zbog sumnje u izazivanje nereda i ozbiljnog napada na policiju nisu recidivisti, odnosno, dio pritvorenih uopće se nije ni tukao. I odvjetnici pritvorenika su jučer govorili u tom smjeru davajući izjave za hrvatske medije.

Stoga, jedna poruka Torcide jako je znakovita...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedugo po kobnom događaju, Antolić se smješka na uviđaju", stoji na jednoj od, već sad, brojnih poruka diljem Dalmacije.

42 dobili istragu

Suci istrage velikogoričkog Županijskog suda odredili su jednomjesečni istražni zatvor za 42 navijača Hajduka koji su prijavljeni zbog subotnjeg izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorištu Desinec na autocesti A1, u kojima su 4 osobe zadobile rane propucavanja. Svim pritvorenim pripadnicima Torcide određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, precizirano je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak sukob

Riječ je o 31 punoljetnom muškarcu i 11 mlađih punoljetnika koji su u skupini od oko 250 do 300 pripadnika Torcide, nakon subotnje utakmice u Zagrebu, zaustavili promet na autocesti A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji gdje su nasrnuli na policajce. Pritom su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca te 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada je policija upotrijebila vatreno oružje. Oštećena su i četiri službena policijska vozila te inventar benzinske postaje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo