KAOS, KRŠ I LOM / Nova snimka i fotografije s mjesta brutalnog sukoba: Sve je bilo blokirano, torcidaši su bili izvan svojih vozila

Nove fotografije brutalnog sukoba Torcide i policije: Sve je bilo blokirano, torcidaši su bili izvan svojih vozila

22.5.2022.
12:04
VOYO logo

Težak sukob Torcide i interventne policije dogodio se sinoć na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i njezin epilog jutros je tema dana u hrvatskim medijima. Jedna od osoba ozlijeđenih u sinoćnjem masovnom sukobu Torcide i policije hospitalizirana je u Općoj bolnici Karlovac. Policija je za 14.00 najavila i izvanrednu press konferenciju.

Hina pak javlja kako je ranjen mladi policajac E.N. koji ia prostrijelnu ranu desne potkoljenice. No, DORH je izdao priopćenje u kojem kažu kako su ranjena dva navijača. U svakom slučaju, ranijeni muškarac je operiran i stabilno, izvan životne opasnosti. U ovom trenutku, to je najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22.45, da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se "ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

"Riječ je o mlađoj osobi koja dobiva sve aktivne mjere liječenja i ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran, jer prostrjelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture”, rekao je Crnica i naglasio da će se tek za dan dva moći kvalificirati je li ozljeda 'teška tjelesna' ili samo lakša, za sada je granična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Image
NAKON SUKOBA NA AUTOCESTI /

Jedan od prostrijeljenih Torcidaša operiran, stabilno je i izvan životne opasnosti

Image
NAKON SUKOBA NA AUTOCESTI /

Jedan od prostrijeljenih Torcidaša operiran, stabilno je i izvan životne opasnosti

Također, na društvenim mrežama i po navijačkim krugovima bliskim Torcidi priča se kako je jedan navijač dobio metak u rebra, ali za takvo što nema nikakva službena potvrda, te je stvar nagađanja. Jer, ne postoje informacije o prijavljenim u bolnici, bilo kojoj, a ipak je propucavanje rebra moguća smrtna ozljeda. Više o sinoćnjem teškom incidentu čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Fotografije tučnjave izmedju Torcide i policije. U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorista Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadaca, a u napadu je ozlijedjeno desetak policajaca.

Stigla je i nova snimka na kojoj možemo vidjeti trenutak u kojem su sve trake na A1 autoputu u smjeru Karlovca (Lučko-Karlovac dionica) stopirane, odnosno, blokirane.

Image

Do toga je došlo jer su torcidaši samoinicijativno stali sa svojim vozilima u trenutku dok ih je 1600 bilo prepraćivano s policijskom ophodnjom prema Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kolona vozila i autobusa stajala je u mraku u blizini bezinske, na čijem odmaralištu je i došlo do brutalnog obračuna Torcide i interventne policije, u kojoj je još dosta osoba (desetak službenika policije) zadobilo ozljede. Na fotografijama možete vidjeti trenutak kad su se torcidaši nalazili izvan svojih vozila.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo