DELIJE PRIJETILE NEREDIMA ZBOG KOSOVARKI: / 'Nismo željeli da policija tuče ljude kako bi se utakmica održala'

Image
Foto: Screenshot Youtube

Utakmica je otkazana zbog sigurnosnih razloga

23.3.2018.
16:39
Screenshot Youtube
VOYO logo

Juniorke Srbije i Kosova trebale su danas u Kovilovu odigrati utakmicu u sklopu kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo koji se ovog vikenda održava u Srbiji. Ali, utakmica je otkazana iz sigurnosnih razloga odlukom ministra policije.

Nebojša Stefanović je donio odluku u konzultaciji s Ministarstvom sporta, a obavijestio je i premijerku i predsjednika. Da je susret otkazan potvrdio je i EHF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo li mogli organizirati odigravanje ovog turnira? Svakako, ali kakva bi bila cijena? Sukobi građana Srbije i policije zbog stvari u koju ne vjerujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo željeli da policija tuče ljude kako bi se utakmica održala", izjavio je Stefanović, a prenosi B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je domaćin kvalifikacijske grupe u kojoj su još i Kosovo, Norveška i Slovačka. Turnir se trebao održati u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije promijenio odluku i preselio turnir u dvoranu Kovilovo, u blizini Beograda, zbog žestoke reakcije javnosti kad je EHF odlučio da sve selekcije nastupe bez nacionalnih obilježja, što je uključivalo i himne.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo