MA, KAKAV JORDAN: / Ovoj zvijezdi uzor je bio lokalni diler droge

Image

Nije nepoznato da je Caron Butler, košarkaš s dugim i statistički značajnim stažem u NBA ligi, imao teško djetinjstvo u kojem mu je droga u rukama bila češće od košarkaške lopte.

9.12.2015.
17:35
VOYO logo

Hodao je putem koji mnogi prolaze no tek malen broj njih uspije skrenuti na onaj dio koji vodi u život bez policijskih sirena. Njegova je priča tipično holivudska o mladiću koji je s devet pucao iz pištolja, s 13 imao desetak tisuća američkih dolara zalihe i lijepu odjeću na sebi. Zarađenu, jasno, kriminalnim radnjama. Danas taj košarkaš Sacramento Kingsa iza sebe ima sjajnu karijeru započetu 2002. godine i više od 80 milijuna dolara zarade u njoj.

Pucao je s devet godina

Ovo je njegovo objašnjenje odrastanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki dan osam sati provedete u školi i ne vidite trenutačan utjecaj toga. S druge strane, prodajete li na ulici drogu za samo četiri ili pet sati možete zaraditi i 1500 dolara. Jesam li htio biti poput Michaela Jordana? Svi koje sam poznavao željeli su biti poput Jimmyja 'Junebuga' Cartera (lokalni diler droge, op.a.). Košarka je bila samo razonoda, a pravi je cilj bio biti na ulici i zarađivati novac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je to u svojoj autobiografiji naziva Tuff Juice: My Journey from the Streets to the NBA košarkaš koji je bio član Dallasove momčadi koja je osvojila naslov NBA prvaka, a sam i dva puta bio izabran za sudionika All-Star utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo