NA ISTOKU NIŠTA NOVO / Pacersi svladali Knickse i izborili majstoricu za finale konferencije

Image
Foto: profimedia

Sedma odlučujuća utakmica polufinala Istočne konferencije održat će se u ponedjeljak u Madison Square Gardenu.

18.5.2024.
8:41
profimedia
VOYO logo

U šestom susretu polufinala Istočne konferencije NBA lige Indiana Pacersi su pobijedili New Yorkd Knickse sa 116-103 izjednačivši na 3-3 u seriji na četiri pobjede.

Image
ŠALJIVDŽIJA /

Jokić napravio šou nakon katastrofalnog poraza: 'Imali smo ih, zar ne?'

Image
ŠALJIVDŽIJA /

Jokić napravio šou nakon katastrofalnog poraza: 'Imali smo ih, zar ne?'

Odlučujuća sedma utakmica na rasporedu je za dva dana u New Yorku, a pobjednik će u finalu Istoka igrati protiv Bostona koji je sa 4-1 porazio Cleveland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Knicksi su dobili uvodne dvije utakmice, Pacersi su potom izjednačili, NY je slavio u petoj, a Pacersi sada u šestoj, pa će odlučivati dvoboj u Madison Square Gardenu.

Na rubu eliminacije nakon neugodnog poraza sa 30 razlike u petoj utakmici u New Yorku, Pacersi su u šestom susretu odigali sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prve četvrtine koja je otišla na stranu gostiju (30-29), Pacersi su u drugoj dionici poveli sa 12 razlike, u trećoj su imali i +17 (83-66), a na odmor se otišlo sa 88-75. U posljednjem periodu igre domaćin je pobjegao na 23 koša prednosti (102-79), a NY je do kraja susreta tek malo ublažio poraz za konačnih 116-103.

Kod domaćina šest igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa. Predvodio ih je Pascal Siakam sa 25 koševa, sedam skokova i pet asistencija, Myles Turner je ubacio 17, a Trese Haliburton, Andrew Nembhard i T.J. McConnell po 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je peta utakmica bila naša najmanje agresivna utakmica u doigravanju. Međutim, večeras smo igrali jako, što je bilo neophodno. Bolje smo se kretali, imali smo više skokova i to je očito velika uloga u ovoj seriji," kazao je trener Pacersa Rick Carlisle za ESPN.

Goste je predvodio Jalen Brunson sa 31 košem, i pet asistencija, Miles McBride je ubacio 20, a Donte DiVincenzo 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da će biti teško nakon posljednje utakmice, i to je ono o čemu se radi. Jednostavno ćemo morati igrati puno bolje," dodao je gostujući trener Tom Thibodeau.

Sedma odlučujuća utakmica polufinala Istočne konferencije održat će se u ponedjeljak u Madison Square Gardenu. Pobjednik ovog dvoboja će se u finalu Istočne konferencije sučeliti s Boston Celticsima, koji su u konferencijskom polufinalu eliminirali Cleveland sa 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo