OGROMNA ČAST / Danira Nakić-Bilić s Reggiejem Millerom i Stojakovićem ulazi u Fibinu kuću slavnih

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trenutačno jeDanira Nakić-Bilić predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku pri Hrvatskom košarkaškom savezu

30.4.2024.
14:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljena hrvatska košarkašica Danira Nakić-Bilić bit će uvrštena u Fibinu kuću slavnih na svečanosti koja će biti održana u rujnu ove godine u Singapuru, priopćili su u utorak iz Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA).

Image
STRAH OD INCIDENTA /

Klub izolirao braću Nikole Jokića, utakmicu su gledali s neobičnog mjesta

Image
STRAH OD INCIDENTA /

Klub izolirao braću Nikole Jokića, utakmicu su gledali s neobičnog mjesta

Šibenčanka sa zagrebačkom adresom u svom je igračkom zenitu bila jedna od najboljih europskih košarkašica, što potvrđuju i tri uzastopne nagrade za najbolju igračicu Starog kontinenta (1988. - 1990.). S reprezentacijom Jugoslavije je u razdoblju od 1987. do 1990. osvojila tri srebne medalje na tri velika natjecanja: Europskom prvenstvu u Madridu (1987.), Olimpijskim igrama u Seulu (1988.) i Svjetskom prvenstvu u Kuala Lumpuru (1990.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio igračke karijere provela je igrajući za šibenski Elemes s kojim je bila prvak Jugoslavije 1991., a iste godine je proglašena i najboljom sportašicom u izboru Sportskih novosti. Dvije sezone je provela u Španjolskoj, gdje je nastupala za Symel Tenerife, a 1995. se vratila u Hrvatsku i do kraja igračke karijere (1999.) nosila dres zagrebačke Croatije.

Trenutačno je predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku pri Hrvatskom košarkaškom savezu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIBA je prepoznala igračku veličinu Danire Nakić-Bilić te će na biti uvrštena u Kuću slavnih zajedno s legendarnim košarkašima poput Amerikanca Reggieja Millera i Srbina Predraga Stojakovića, a na listi su još Kineskinja Miao Lijie, Latvijka Skaidrite Smildzina-Budovska, Novozelanđanin Kirk Samuel Penney i Romain Sato iz Srednjoafričke Republike.

U "klasi 2024." je i legendarni američki trener Dan Peterson, koji je slavu stekao vodeći talijanske klubove, bolonjski Virtus i milansku Olimpiju, s kojom je 1987. bio prvak Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo