ZA PAMĆENJE / Čudesni Luka Dončić odigrao jednu od najboljih partija ikad na EuroBasketu i srušio Francusku

Image
Foto: Profimedia

Slovenija je u ključnom dvoboju za prvo mjesto u skupini pobijedila Francusku 88:82, a Luka Dončić odigrao je povijesnu utakmicu

7.9.2022.
19:37
Profimedia
VOYO logo

Da je Luka Dončić vrhunski košarkaš znamo već odavno, ali ono što je danas napravio Francuskoj na EuroBasketu ulazi u rubriku vjerovali ili ne. Francuzi jednostavno nisu imali rješenja za jednog od najboljih igrača svijeta, koji je na poluvremenu već imao 27 poena, 4 skoka i 5 asistencija, a do kraja je ubacio čak 47 poena, čime je srušio legendarnog Dirka Nowitzkog.

Image
BROJKE NE LAŽU /

Pogledajte po čemu je Hrvatska najbolja, ali i najgora na Eurobasketu

Image
BROJKE NE LAŽU /

Pogledajte po čemu je Hrvatska najbolja, ali i najgora na Eurobasketu

Veliki Nijemac držao je dosadašnji rekord EuroBasketa, 2001. zabio je 43 poena. Isto tako, uz njih dvojicu na vječnoj listi su Mladenov Georgi, koji je 1985. na EP-u utrpao isto 43 poena, dok je Pau Gasol 2015. ubacio 40 poena. Lukinih 47 poena novi je rekord EuroBasketa u rubrici koševa i još jedno od mnogih postignuća u mladoj karijeri. Impresivno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija kao prva u grupi B ide u osminu finala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Slovenija je odigrala strašnu utakmicu S obzirom na to da je izgubila samo jedan susret u skupini, onaj od BiH koja je ispala, jasno je da je osvojila grupu i s prve će pozicije ići u osminu finala na Crnu Goru. Do ove utakmice Slovenci su bili izloženi manjim kritikama, a frustracija Luke Dončića izašla je na vidjelo u porazu protiv BiH. Ova pobjeda nosi Slovencima stoga nešto veliko, samopouzdanje uz "poruku tu smo i dobri smo i spremni za drugi krug!"

Litva uspjela dohvatiti osminu finala

Košarkaši Litve dobili su ranije tijekom dana Bosnu i Hercegovinu sa 87-70 (28-28, 28-14, 19-17, 12-11) te su plasirali u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje reprezentacije su završile natjecanje u skupini sa omjerom pobjeda i poraza 2-3, ali je Litva bila bolja u međusobnom susretu.

Kod Litve najefikasniji je bio Marius Grigonis sa 16 koševa, a po 13 poena upisali su Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevicius te Jonas Valanciunas. Momčad BiH predvodili su Džanan Musa sa 22 i Jusuf Nurkić sa 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci dobili Tursku

U 5. kolu skupine A EuroBasketa košarkaši Španjolske su svladali Tursku sa 72-69 (17-18, 21-16, 18-16, 16-19) i osvojili su prvo mjesto u skupini sa omjerom pobjeda i poraza 4-1. 

Turska i Španjolska su već ranije osigurali plasman u osminu finala, samo je bilo pitanje tko će osvojiti prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Španjolaca najbolji je bio Willy Hernangomez sa 15 poena, a Lorenzo D'ontez Brown dodao je 11 koševa. Tursku, koja je završila sa omjerom 3-2, predvodio je Cedi Osman sa 20 koševa.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini danas se još sastaju Bugarska - Belgija, te Gruzija - Crna Gora. Nakon tih susreta bit će poznata preostala dva sudionika osmine finala. Belgija i Crna Gora imaju omjer pobjeda i poraza 2-2, a Bugarska i Gruzija 1-3.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo