rakitić u top 50 / Guardian izabrao 100 najboljih nogometaša: Modrić na 23. mjestu

Image

Ugledni nogometni magazin pred kraj je godine izabrao 100 najboljih nogometaša na svijetu. Luka Modrić zauzeo je visoku 23. poziciju, dok je Ivan Rakitić na 49. mjestu.

24.12.2014.
13:56
VOYO logo

2014. godina bliži se isteku, a ugledni sportski magazin Guardian je, kao i svake godine, izabrao 100 najboljih nogometaša na svijetu u ovom trenutku.

Nakon što im je španjolski dnevnik As odao veliko priznanje uvrstivši ih obojicu u idealnu momčad Primere 2014. godine, hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Ivan Rakitić zauzeli su respektabilne pozicije i na Guardianovoj listi 100 najboljih nogometaša.

Veznjak Reala Luka Modrić, koji se trenutno oporavlja od teške ozljede koju je zadobio u kvalifikacijskom susretu Italije i Hrvatske na San Siru, zauzeo je 23. poziciju.

'Realovi su navijači Modrića u prvoj sezoni proglasili najgorim pojačanjem. I tada je to bilo apsurdno, a sada izgleda još smješnije. No navijači su napokon shvatili da on nije igrač koji će biti odmah iza napadača nego centralni veznjak koji kontrolira igru i kreira napade. Real je ove godine nezamisliv bez njega, bio je važan kotačić u osvajanju 10. naslova u Ligi prvaka. Malo se igrača s takvom lakoćom rješava pritiska, jedan njegov brzi pas i prostor je otvoren', napisao je Guardian o Modriću.

Image
Foto: Guillermo/DPA/PIXSELL
Image
Foto: Guillermo/DPA/PIXSELL

Luka Modrić

Lukin kolega iz reprezentacije iz velikog rivala Barcelone, Ivan Rakitić, u ovom se biranom društvu našao na 49. poziciji, a zanimljivo, jedno mjesto ispod njega ostao je njegov suigrač i najveći konkurent za mjesto u momčadi katalonskog diva, Xavi.

'Iako su ga treneri u Baselu i Schalkeu stavljali na bočne pozicije, Ivan Rakitić u Sevilli je zablistao na poziciji playmakera. Podjednako se snalazi na isturenoj i na povučenijoj poziciji. U sezoni 2012/13. stvorio je 100 izrazitih prilika za pogodak, a prošle je sezone zabio 13 pogodaka i asistirao za njih 17 te odveo Sevillu do naslova u Europskoj ligi. Ima samo 26 godina i tek doseže svoj vrhunac, a njegove će lopte u narednim sezonama zasigurno efikasno opskrbljivati moćnu trojku u napadu Barcelone. S Lukom Modrićem čini nevjerojatan par veznjaka u hrvatskoj reprezentaciji', stoji u opisu Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo