OTKRIVEN SPOMENIK LEGENDI / Dražen ponovno u Šibeniku

Image
Foto: PIXSELL

Jednom od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, Draženu Petroviću, u subotu je otkriven spomenik u Šibeniku.

22.10.2011.
13:43
PIXSELL
VOYO logo

Pred nekoliko tisuća okupljenih Šibenčana i ljubitelja košarke, gradonačelnik Šibenika Ante Županović i Biserka Petrović otkrili su u subotu na Baldekinu spomenik Draženu Petroviću, jednom od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena.

Brončani Draženov odljevak autora akademskog kipara Kažimira Hraste, koji prikazuje košarkaša u njegovoj prvoj fazi karijere kako sjedi na klupi s košarkaškom loptom među nogama, simbol je neraskidive povezanosti Šibenika i Dražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoštvo Šibenčana okupljeno povodom otvorenja podsjeća na slavne dane kada je KK Šibenka Draženovim košem osvojila prvenstvo bivše države. Dražen je Šibeniku darovao trenutke neizmjerne sreće i u srcima prepunih tribina on je uvijek ostao div s Baldekina, kazao je gradonačelnik Šibenika Ante Županović.

Sportski svijet je znao slaviti Dražena, nastavio je šibenski gradonačelnik, on je primljen u Kuću slavnih, a spomenici su mu podignuti diljem svijeta, no Kažimir Hraste danas je Dražena vratio na njegov Baldekin, gdje je sve i počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo