Osim što je ukusan, domaći sladoled obiluje hranjivim sastojicima, a s druge strane, ima puno manje šećera od kupovnog te nema nikakvih pojačivača okusa ni viška kalorija. Stoga nema razloga da ga ne napravite.
Donosimo recepte za zdravi domaći sladoled u dva okusa, za velike i za male.
Voćni domaći sladoled (četiri osobe)
- dvije banane
- drugo voće po želji - marelice, jagode
- mahuna vanilije (sastružite unutrašnjost jedne mahune)
- žlica šećera u prahu
Rum - punč sladoled
- dvije banane
- šaka grožđica (natopljenih u rumu)
- dcl ruma
- žlica gorkog kaka
- dvije žlice šećera u prahu
Postupak
Banane nasjeckajte na kolutiće, marelice ili jagode prerežite na pola. Zamrznite ih, a potomo izvadite i pustite samo malo da se odmrznu kako bi ih mogli obraditi u blenderu. Sve sastojke (naravno, okus po okus) stavite u blender i izmiksajte te ponovno vratite u zamrzivač do posluživanja.
Za ovaj domaći sladoled banana je baza. Igrajte se okusima i sastojcima i napravite vama savršen sladoled. Šećer možete i izbaciti ili ga zamijeniti medom.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!