Oprez / Visokorizične namirnice: Hrana koja najčešće izaziva trovanje organizma

Image
Foto: www.profimedia.hr

Visoke temperature pokucale su nam na vrata, a uz to raste i rizik od trovanja hranom. Provjerite za koje je namirnice potreban dodatan oprez i spriječite posljedice

6.6.2019.
9:40
www.profimedia.hr
VOYO logo

Perad

Sirova i nekuhana perad poput piletine, patke i puretine pripadaju u visokorizičnu hranu zbog trovanja. Do toga dolazi zbog dvije vrste bakterija, Campylobacter i Salmonella, koje se najčešće nalaze u crijevima i perju ovih ptica. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerijetko zaraze i meso životinja i mogu preživjeti ako namirnice nisu dovoljno termički obrađene. Istraživanje u Velikoj Britaniji i SAD-u pokazalo je da 41 do 81 posto piletine u supermarketima sadrži ovu Campylobacter bakteriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/7
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
ZVUČI BIZARNO, ALI... /

Zašto ima više muških nego ženskih ginekologa? 'Svi se iznenade kad im ovo kažem'