trikovi iz kuhinje /

Tajne španjolske kuhinje: Kako savršeno ispeći jaja na oko

Image
Foto: www.profimedia.hr

Priprema jaja počinje od najjednostavnije stvari - kako pravilno razbiti jaja

9.12.2019.
16:36
www.profimedia.hr
VOYO logo

Jack Seemer, novinar i zaljubljenik u španjolsku kuhinju, napisao je zanimljive savjete za pripremu jaja na oko na portalu Gear Patrol. Njegovi savjeti su vrlo jednostavni i lako ih možete primijeniti u svakodnevnom kuhanju. Naravno, svi volimo jesti jaja na sve moguće načine, a zašto onda ne bi bila što ukusnije pripremljena. 

Počnimo od najjednostavnije stvari - kako se jaja pravilno razbijaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Razbijte jaja na ravnoj površini umjesto na rubu posude ili tave. Ova metoda ne samo da sprječava da komadići ljuske jaja upadnu u pečena jaja, tako se žumanjci neće razliti. 
  • Nakon što ste razbili jaja stavite ih u zdjelu. Nikako ih nemojte direktno stavljati u tavu jer se tako neće peći na istoj temperaturi. Također tako sprječavate da se ljuske jaja nađu u tavi. Jaja prije stavljanja u tavu začinite s malo soli.
  • Tavu s maslinovim uljem zagrijte na visokoj temperaturi. 
  • Prebacite jaja u tavu prije nego što se ulje postane prevruće odnosno počne se dimiti. Pazite da ne istisnite ulje na rub tave koja bi trebala biti jako zagrijana. (Foto: Pixabay)
  • Dodajte malu količinu maslaca i prekrijte tavu nakon što bjelanjak postane hrskav kako bi zadržao toplinu. Na taj način će se žumanjak kuhati.
  • Otkrijte i pomaknite jaja sa štednjaka kada se na žumanjku pojavi tanak sloj. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.
  • Servirajte s kruhom. Žumanjak bi trebao biti zgusnut, ali ipak još uvijek tekući. 
  • 10 namirnica od kojih nutricionisti bježe glavom bez obzira
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo