Jack Seemer, novinar i zaljubljenik u španjolsku kuhinju, napisao je zanimljive savjete za pripremu jaja na oko na portalu Gear Patrol. Njegovi savjeti su vrlo jednostavni i lako ih možete primijeniti u svakodnevnom kuhanju. Naravno, svi volimo jesti jaja na sve moguće načine, a zašto onda ne bi bila što ukusnije pripremljena.
Počnimo od najjednostavnije stvari - kako se jaja pravilno razbijaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Razbijte jaja na ravnoj površini umjesto na rubu posude ili tave. Ova metoda ne samo da sprječava da komadići ljuske jaja upadnu u pečena jaja, tako se žumanjci neće razliti.
- Nakon što ste razbili jaja stavite ih u zdjelu. Nikako ih nemojte direktno stavljati u tavu jer se tako neće peći na istoj temperaturi. Također tako sprječavate da se ljuske jaja nađu u tavi. Jaja prije stavljanja u tavu začinite s malo soli.
- Tavu s maslinovim uljem zagrijte na visokoj temperaturi.
- Prebacite jaja u tavu prije nego što se ulje postane prevruće odnosno počne se dimiti. Pazite da ne istisnite ulje na rub tave koja bi trebala biti jako zagrijana. (Foto: Pixabay)
- Dodajte malu količinu maslaca i prekrijte tavu nakon što bjelanjak postane hrskav kako bi zadržao toplinu. Na taj način će se žumanjak kuhati.
- Otkrijte i pomaknite jaja sa štednjaka kada se na žumanjku pojavi tanak sloj. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.
- Servirajte s kruhom. Žumanjak bi trebao biti zgusnut, ali ipak još uvijek tekući.
- 10 namirnica od kojih nutricionisti bježe glavom bez obzira
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa