SMRT IZA UGLA /

Prekomjerna konzumcija mesa nam skraćuje život

Prema istraživanjima britanskih znanstvenika dvije kobasice i jedna kriška slanine bi mogla biti smrtonosna doza, ako bi se sa suhomesnatim proizvodima tako pretjerivalo svaki dan.

9.3.2013.
19:18
VOYO logo

Kobasice, šunka, slanina. Britanski znanstvenici tvrde - mesne prerađevine uzrokuju raniju smrt. Trinaestogodišnje istraživanje obuhvatilo je pola milijuna ljudi iz 10 europskih zemalja. Svaka sedamnaesta osoba je umrla - njih 10.000 od karcinoma, a 5.500 zbog srčanih problema.

Mesne prerađevine često su pune soli, konzervansa i masnoća. Voditelj prehrane u osječkoj bolnici kaže - umjerenost i raznovrsnost čuvat će zdravlje, dok pretjerivanje može dovesti do bolesti.

No, važna je i dob, zdravstveno stanje, tjelesna težina i druge životne navike. Ako i tu postoje problemi, kriške slanine ili kobasice, mudro je – stanjiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo