Ovako spremljena jaja su najzdravija: Štite nas od dijabetesa i srčanih bolesti, a imaju i najmanje kalorija

Image
Foto: inmykitchen_ / instagram

Znamo što ćemo sutra jesti za doručak

29.11.2017.
8:00
inmykitchen_ / instagram
VOYO logo

Brojna su istraživanja pokazala kako je dijabetes i razna srčana oboljenja moguće spriječiti pravilnom i uravnoteženom, zdravom prehranom. A jedna od namirnica koja je ustvari jako zdrava i koju bismo trebali redovito konzumirati, a mnogi je izbjagavaju zbog mogućnosti oboljenja od salmonele i kolesterola, su jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kolesterol iz jaja, dokazano, ne povećava kolesterol u krvi, a jaja kao namirnicu nipošto ne bismo trebali izbjegavati, već upravo suprotno. Ona su iznimno bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom te su genijalan i učinkovit lijek protiv raznih upala. Također, mogu spriječiti stvaranje štete od strane štetnih radikala u tijelu, a ako želite iz jaja dobiti što više - trebali biste ih jesti na ove načine, preporučaju stručnjaci.

Poširana i tvrdo kuhana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealna i za nas najbolja su, navodno, poširana ili tvrdo kuhana jaja, zato što tada imaju najmanje kalorija - s obzirom da im ne dodajemo nikakve dodatne masnoće prilikom pripreme. Također, preporuča se i fritaja pečena na slabijoj vatri i uz dodatak mrvice kokosovog ulja. Jer, znate onu - Svako jutro jedno jaje... Stvarno nam daje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo