čuvajmo zdravlje /

Osobe koje su alergične na ribu ne unose u organizam važne hranjive sastojke

Image
Foto: Thinkstock

Riba je važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa bi ljudi koji iz nekog razloga ne jedu ribu, trebali te nutrijente unositi u organizam kroz alternativne izvore

13.10.2017.
10:37
Thinkstock
VOYO logo

Osobe alergične na ribe ne unose važne hranjive sastojke koji trebaju njihovim organizmima i trebali bi taj manjak nadoknaditi na drugi način, upozoravaju stručnjaci.

Riba je važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa bi osobe alergične na ribe trebale razgovarati s nutricionistima kako bi osigurale da te važne sastojke unose na drugi način, poručuju stručnjaci iz njemačkog udruženja za alergije i astmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelančevina koja obično izaziva alergiju je parvalbumin koji je prisutan kod gotovo svih vrsta riba. Mlijeko i mliječni proizvodi bogati su jodom, kao i jaja, rakovi i školjkaši koje osobe alergične na ribe obično mogu jesti. Tijelo proizvodi vitamin D kad je koža izložena sunčevu svjetlu.

Farmaceutski nadomjesci također su rješenje ako se prehranom ne unose ti sastojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo