Namirnice koje svakodnevno jedete, a niste ni svjesni koliko mogu biti opasne

Američki znanstvenici utvrdili su kako bi oboljeli od raka dojke mogli upola smanjiti šanse za preživljavanje ako svakodnevno jedu proizvode od punomasnog mlijeka, poput sira, jogurta i sladoleda.

16.3.2013.
12:46
VOYO logo

Znanstvenici iz Kaiset Permanente istraživačkog centra u Kaliforniji pregledali su kartone 1.500 žena kojim je dijagnosticiran rak dojke između 1997. i 2000. Utvrđeno je kako su oboljele o raka najčešće konzumirale sladoled, jogurt, sir, punomasno mlijeko i vruću čokoladu. Znanstvenici su problem pronašli u tome što mlijeko i ostali mliječni proizvodi sadrže hormon estrogen koji potiče rast tumora.

'Prehrana s punomasnim mliječnim proizvodima nije preporučljiva ni za koga jer nije zdrava', upozorila je voditeljica istraživanja doktorica Bette Caan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još strašnije zvuči podatak prema kojem žene koje svakodnevno jedu punomasne mliječne proizvode imaju 64 posto veće šanse da će prije umrijeti od onih koji to ne rade, i to nevezano samo uz rak dojke, piše dailymail.co.uk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo