U studiju je bio uključen 121 pacijent, a svi su bolovali od dijabetesa tipa 2. Oni su nasumično podijeljeni kako bi tri mjeseca konzumirali ili prehranu niskog glikemijskog indeksa obogaćenu mahunarkama ili istu prehranu obogaćenu netopivim vlaknima.
Pokazalo se da je prehrana niskog glikemijskog indeksa obogaćena mahunarkama smanjila vrijednosti hemoglobina HbA1c za 0,5%, a prehrana niskog glikemijskog indeksa obogaćena netopivim vlaknima za 0,3%. Prehrana niskog GI obogaćena mahunarkama smanjila je rizik od kardiovaskularnih bolesti za 0,8%, uglavnom zbog utjecaja na smanjenje sistoličkog krvnog tlaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
http://www.vitamini.hr/
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa