Da u Lijepoj Našoj volimo jesti, nije nikakva novost. Ta nas je
ljubav prema hrani i dovela do petog mjesta na ljestvici
najdebljih nacija na svijetu. A ta nas je ljestvica, točnije
debljina, dovela do brojnih bolesti.
"Postoji zgodan alat s kojim možemo okrenuti svoj život prema
zdravlju ili prema bolesti jer ga ionako svakodnevno unosimo",
kaže nutricionistica Irena
Švenda.
Mi se danas okrećemo prema zdravlju. Stiže proljeće, stižu
vitamini. A stiže i recept za jačanje imuniteta.
"Zeleno lišće koje niče u proljeće izrazito je bogato klorofilom,
C vitaminom i drugim tvarima za obranu organizma. Ono što možemo
napraviti za naš imunitet je cijediti sok od tog zelenog lisnatog
i tako najbolje iskoristiti ovo proljetno doba", dodaje
nutricionistica.
Proljeće je idealno i za detoksikaciju. Prvu pomoć pružit će vam
crna rotkva, kelj i radič.
"Izdvojili smo povrće koje u sebi ima veći sastojak gorkih tvari,
koje su nam ključne za zdravlje jetara, odnosno da potaknu njenu
regeneraciju i da ona pospješi izlučivanje toksina iz organizma",
nastavlja Švenda.
Hrana može biti lijek ili izvor brojnih bolesti. Odluka je na vama. a vrijeme je baš idealno za malo zdravih i ukusnih promjena.