Govedina ili svinjetina u jogurtu
Mnoge vrste jogurta, osobito oni s manje masti, sadrže želatinu. Ona se obično sastoji od tetiva, ligamenata i kostiju svinja i krava, koji su prokuhani u vodi. Ovakva želatina je bogata kolagenom, pa se često može naći i u nekim poslasticama, piše Daily Mail.
Kosti u šećeru
Ukoliko šećer nema prirodnu bjelinu, neki proizvođači dodaju 'pougljenjene' kosti životinja, nazivajući ih prirodnim ugljikom, kako bi dobili željenu boju.
Morski plodovi u bananama
Banane mogu biti prskane pesticidima koji sadrže supstance životinjskog porijekla, a najčešće u sebi imaju ljušture škampa i rakova.
Svinjska mast u pilećim batacima
Ako pročitate dobro deklaraciju, možete vidjeti da na skoro svakom pakiranju pilećih bataka piše da sadrže obrise svinjske masti. Ovo je važno za ljude različitih vjeroispovijesti, kao i za mnoge bolesnike koji imaju preciziran režim prehrane.
Bube u obojenim slatkišima
Skoro svi deserti koji su obojeni prirodnom crvenom bojom imaju u sebi sastojake životinjskog porijekla. Njaljepša crvena boja se dobiva kada se insekti prokuhaju s natrij karbonatom.
Dijelovi dabra u sladoledu
Neki sladoledi sadrže kastoreum, mirisnu izlučevinu žlijezde koja se nalazi iznad dabrovog analnog otvora. Najčešće se može ponaći u sastavu sladoleda od vanilije i maline.
Ljudske dlake u kruhu
Pojedine vrste kruha i tjestenine sadrže L-cistein kako bi im se produžio rok trajanja. L-cistein je aminokiselina koja se nalazi u ljudskom tijelu, a najlakše se izdvaja iz dlake kose.
Ose u smokvama
Ose se često hrane sokom mladih plodva smokvi, pa se zavuku u voćku i često tamo uginu. Gotovo je nemoguće primijetiti mrtve ose u smokvama, a postoji i tvrdnja da su one zdrave, jer sadrže proteine.