1. Gotovo da uopce nema nutrijenata Za razliku od drugih namirnica, kruh, narocito onaj bijeli, nema gotovo uopce nutrijenata. Ne sadrzi vlakna jer se u njemu ne nalaze cijele sjemenke, a sve kalorije dolaze iz jednostavnih ugljikohidrata s kojima tijelo nema sto napraviti pa ih pretvara u - mast.
Ako zelite zdravi kruh, trazite naj s cijelim sjemenkama i od kvalitetnog brasna, nikako bijelog.
2. Sadrzi previse soli Vecina vrsta kruha, pogotovo onih koju kupujete u velikim ducanima, rafinirane su i sadrze velike kolicine soli. Takve povecane kolicine soli lose su za cijeli organizam, a narocito doprinose povecanom tlaku.
3. Jako deblja Ako jedete mnogo kruha, zbog silne kolicine jednostavnih ugljikohidrata, soli, rafiniranih secera i konzervansa, kile ce se poceti gomilati same od sebe. Umjerenost je jako bitna kod kruha, najbolje je potpuno ga izbjegavati ili birati samo kvalitetni kruh.
4. Nije dobar obrok Kako kruhu nedostaje nutrijenata, uz sve silne kalorije koje donosi sa sobom nece vas uopce zasititi sto znaci da cete uz njega morati jesti jos nesto. Zasto ga onda uopce konzumirati?