Dok je većina ljudi negdje na ljetovanju, ima i nas koji smo na radnom mjestu u kolovozu. No i mi smo na ljetnom računanju vremena. Barem što se hrane tiče. Ne da nam se ništa kuhati, a naravno da za gablec želimo pojesti nešto ukusno, brzo i jednostavno. Negdje oko 11 sati u redakciji obično se javi netko s rečenicom “Baš sam gladan/a!”. I taj netko odšeta (ovoga puta je to bila Ida) do našeg redakcijskog frižidera.
Kada ga je otvorila i vidjela sve te Gavrilović nareske, Ida je odlučila uzeti pauzu od pisanja i za sve nas napraviti brunch sa sendvičima. Iako jedemo za istim stolom i u isto vrijeme, ne jedu nam se iste stvari. Ida je na nekom svom proteinskom režimu pa je htjela gricnuti nešto zdravo, dečki su htjeli nešto konkretnije – tople sendviče i nešto pikantnije okuse, bilo je nekih kojima se baš jelo nešto egzotično, ali i onih kojima je baš odgovarao mali, ali slasni zalogaj. Tako se Ida primila posla, slagala sendviče s tanko narezanimGavrilović narescima kao što su Zimska salama, Panonica Croatica, Kulenov cvijet, Stancija pureća šunka, Srijemska kobasica i San Giorgio Superiore mortadela te se igrala dodacima i različitim vrstama kruha.
Bilo je tu uistinu svega, od proteinskog, kukuruznog, bijelog kruha, francuza i peciva, majoneze, sirnog namaza, maslaca, rajčica, rukole… A što je najbolje od svega, naš je redakcijski brunch bio gotov za manje od 30 minuta, a sve smo pojeli za pet minuta. Evo u čemu smo toliko uživali!
Zdravi sendvič sa šunkom
Sastojci:
- 100 g Gavrilović Stancija pureće šunke
- proteinski kruh
- maslinovo ulje
- bosiljak ili vlasac
Priprema:
Narežite kruh na kriške debljine oko centimetra te svaku pokapajte s malo maslinova ulja. Na kriške kruha stavite nekoliko komada Gavrilović Stancija pureće šunke prema želji. Pospite bosiljkom ili sitno narezanim svježim vlascem.
Gurmanski sendvič
Foto: Borko Vukosav
Foto: Borko Vukosav
Foto: Borko Vukosav
Sastojci:
- 100 g Gavrilović Zimske salame
- 100 g Gavrilović Srijemske kobasice
- 2 kuhana jajeta
- kukuruzni kruh
- kiseli krastavci
- majoneza
Priprema:
Narežite kruh na tanke kriške; ako su velike, prepolovite ih. Svaku premažite majonezom i na to stavite dvije kriške Gavrilović Zimske salame i Gavrilović Srijemske kobasice. Jaja i krastavce narežite na kockice pa ih pospite po sendviču.
Elegantni kanapei
Sastojci:
- 100 g Gavrilović nareska Panonica Croatica
- 1 kruh francuz
- maslac
- 100 g sirnog namaza
- rukola
- cherry rajčice
Priprema:
Narežite francuz na tanke kriške i premažite ih maslacem. U tavici ih kratko prepržite i još tople premažite sirnim namazom. Na njih stavite jednu krišku Gavrilović nareska Panonica Croatica, a potom na svaku stavite listić rukole i polovicu cherry rajčice.
Sendvič sa sjemenkama
Foto: Borko Vukosav
Foto: Borko Vukosav
Foto: Borko Vukosav
Sastojci:
- 100 g Gavrilović San Giorgio Superiore mortadele
- pecivo s chia i/ili bučinim sjemenkama
- maslac
- 50 g sira ricotta
- 1 svježi krastavac
Priprema:
Pecivo premažite maslacem, na njega stavite krišku Gavrilović San Giorgio Superiore mortadele te ga ukrasite s malo ricotte i nekoliko kriški svježeg krastavca.
Topli ljetni sendvič
Sastojci:
- 100 g Gavrilović nareska Kulenov cvijet
- 100 g naribanog sira gauda
- 1 kiselo vrhnje
- bijeli kruh
- 1 jaje
Priprema:
Pomiješajte kiselo vrhnje, jedno jaje, gaudu i Gavrilović narezak Kulenov cvijet koji ste prethodno natrgali ili narezali na trakice. Kruh narežite na nešto deblje kriške i na svaku stavite dvije pune žlice smjese. Sendviče pecite u pećnici 15 minuta na 230°C.
Sadržaj donosimo u suradnji s Gavrilovićem.