Kuharica / Kako napraviti ukusno i sočno svinjsko pečenje?

Image

Svinjsku lopaticu treba dobro marinirati i pripremiti prije pečenja. Kako napraviti ukusno i sočno svinjsko pečenje?

18.8.2021.
18:16
VOYO logo

Kako bi svinjsko pečenje bilo ukusno i sočno treba znati napraviti dobru pripremu. Za pripremu svinjskog pečenja bit će vam potrebno oko dva sata, a poslužite ga kao glavno jelo uz prilog od krumpira.

Svinjsko pečenje sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 90 dkg svinjske lopatice
  • 3 češnja češnjaka
  • 6 suhih šljiva
  • 2 dkg pancete
  • 2 grančice ružmarina
  • 60 dkg krumpira
  • žličica začinske trave
  • svinjska mast
  • sol

Svinjsko pečenje priprema:

Napravite nekoliko rupa u mesu u koje stavite češnjak i pancetu koje ste narezali na trakice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz suhe šljive provedite grančice ružmarina i nabodite na meso. Stavite meso u vatrostalnu posudu, prelijte ga s vrućom svinjskom masti i pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.

Krumpir narežite na kriške, nauljite i začinite sa soli i začinskim biljem. Stavite u posudu s mesom i sve zajedno pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjsko pečenje s krumpirom je gotovo i možete ga poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo