Napravite sami pljeskavicu i poslužite je u pecivu ili kao glavno jelo uz prilog prema želji. Za pripremu pljeskavice potrebna vam je mljevena govedina.
Pljeskavica sastojci:
- 1 kg mljevene govedine
- 1 jaje
- ½ šalice mljevenog luka
- ¼ šalice krušnih mrvica
- 1 žlica Worcestershire
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Pljeskavica priprema:
Pomiješajte mljeveno meso s jajetom, lukom, krušnim mrvicama, Worcestershire umakom, nasjeckanim češnjakom, soli i paprom. Sve dobro izmiješajte i napravite smjesu. Podijelite je na 4 jednaka dijela i oblikuje pljeskavice.
Pljeskavice ispecite na tavi na ulju ili na roštilju.
Pecite ih nekoliko minuta sa svake strane. Pazite da vam ne izgori pljeskavica. Nakon što je ispečete, stavite je na kuhinjski papir kako biste ocijedili masnoću.
Pljeskavicu poslužite ili u hamburger pecivu ili kao glavno jelo uz prilog prema želji.