Specifičnost hobotnice je nježno, ali istovremeno čvrsto meso. Hobotnica se najčešće priprema na salatu, pečena u pećnici s krumpirom ili ispod peke. Vrlo ukusno, a nezahtjevno jelo za pripremu krakova hobotnice je u kombinaciji s krumpirom na tavi.
Sastojci:
- 4-6 krakova hobotnice
- 4 velika krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
Kako biste pripremili ukusne krakove hobotnice s krumpirom, u prvom koraku ogulite krumpire i narežite ih na kolute debljine oko jednog centimetra.
Stavite ih u posudu za kuhanje, prelijte hladnom vodom i kuhajte dok ne omekšaju, otprilike 10-15 minuta.
Dok se krumpiri kuhaju, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga dok ne zamiriši, otprilike minutu do dvije, kako bi krakovi hobotnice s krumpirom u konačnici bili što ukusniji.
Dodajte krakove hobotnice u tavu, začinite sa soli i paprom po ukusu, i pržite ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute s jedne strane, a zatim ih okrenite i pržite još 2-3 minute s druge strane.
Kada su krumpiri gotovi, ocijedite ih i stavite u zdjelu za posluživanje. Prelijte ih maslinovim uljem i češnjakom iz tave, dodajte svježi peršin i promiješajte.
Stavite krakove hobotnice uz krumpire te sve zajedno poslužite.