1. Paprika: Najbolje ju je jesti kad joj je kora tvrda i na njoj nema mrlja. Okus počinju gubiti kad omekšaju.
![fric5beider-hladnjak-namirnice](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/8944f4f0-92bd-11eb-a378-0242ac12000f/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
![400x400 paprika.jpg](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/3cfe04a4-2b44-11ec-a2cd-56fed9847f00/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
![luk](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b83beaae-92a2-11eb-a634-0242ac120011/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
2. Crveni luk: Da bi što dulje trajao, spremite ga što dalje od krumpira i na tamnije mjesto. Čim osjetite da je postao mekan, bacite ga.
![ČEŠNJAK](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a9cfca42-92a4-11eb-87de-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
3. Češnjak: Češnjak je najbolje jesti dok je tvrd na dodir, a režnjevi lagano vlažni iznutra. Primijetite li tamne mrlje na češnjaku ili da je postao suh i naboran, bacite ga.
![brokula.jpg](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9a8e718a-0bbe-11ec-9a2b-724224a7b170/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
4. Brokula: Najbolje ju je jesti kada je jarko zelene boje. Pojave li se tamne mrlje i promjena u žućkastu boju, znači da se počela kvariti.
![krastavci](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ad1e385c-92ac-11eb-a1a7-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
5. Krastavci: Zbog visokog sadržaja vode, treba ih iskorisititi što prije. Ako se krastavac pokvari, bit će mekan i imati čudan miris. U tom ga slučaju ne biste trebali jesti.
VJEČNA NEDOUMICA / Za ovih pet namirnica nikad ne znamo kada im istječe rok trajanja: Evo kako doznati
Hranu kojoj je istekao rok uglavnom ne želimo jesti. No, ima namirnica koje dugo čuvamo u hladnjacima, a ne znamo do kada traju. Evo o kojim je namirnicama riječ i kako doznati njihov rok trajanja prema Reader's Digestu.