Engleski nogometaš David Beckham (48) veliki je fan u isprobavanju raznih jela, a isprobao ih je toliko da bi mogao napisati i gurmanski putopis. Tako je krajem siječnja prošle godine u Mexicu Cityju isprobao hrskavo pržene insekte na lokalnom štandu s hranom te se time pohvalio i na Instagramu.
David se sada počastio i odlaskom u "Botafumeiro", jednom od najboljih restorana u Barceloni, poznatom po različitim vrhunski pripremljenim specijalitetima od plodova mora.
David je tako isprobao specijalitet pod nazivom "percebes", odnosno "patke školjke". Kilogram ovog specijaliteta vrijedi čak 460 eura, a iako ih ima po cijelom svijetu, najviše se jedu u Španjolskoj i Portugalu. Ovaj poseban specijalitet može biti itekako opasan, a raste na teško dostupnim mjestima.
"Jedna od mojih omiljenih delicija, kada joj je sezona, u Španjolskoj. Zbilja je dobro. Gracias", podijelio je na društvenim mrežama oduševljeni David Beckham. Restoran, inače, posjećuju slavni gurmani, poput američkog bubnjara Max Weinberga, člana E Street Banda Brucea Springsteena", piše tapas magazine.
Beckham je imao jednom priliku probati i mlađ jegulja, odnosno male jegulje, koje se obično se poslužuju kao predjelo. Njegov izgled baš i ne oduševljava, ali kako tvrdi David, vrlo je ukusno.
Kako piše Daily Mail, menadžer restorana Juan Jesus Perez Alonso, pohvalio se njegovom posjetom.
Beckham je u periodu od 2003. do 2007. godine živio u Španjolskoj jer je igrao za Real Madrid pa je hranu iz tog restorana uvrstio među najdražom.
POGLEDAJTE VIDEO: Beckham u svom dokumentarcu otvorio dušu, evo što kaže o klubu koji ga je stvorio, ali i svojoj Victoriji