Znanstvenici su procjenjivali razinu mamurluka mjereći 14 uobičajenih simptoma, a istraživanje je pokazalo kako su problemi "znatno ublaženi" zahvaljujući soku od kruške. Najučinkovitije je djelovao u sprečavanju "problema koncentracije".
Znansvenici ističu kako sok djeluje samo ako se pije prije alkohola.
Australski znanstvenici za sada su samo proučavali korejsku krušku, no ispitat će i druge sorte, osobito obzirom na to da ni sami ne znaju zašto kruške tako djeluju.
"Izgleda da kruška djeluje na ključne enzime u metabolizmu alkohola, (alkohol-dehidrogenazu i aldehid-dehidrogenazu) kako bi ubrzali razgradnju alkohola eliminirali ili usporili apsorpciju alkohola u krv" objašnjava prof. Manny Noakes, te dodaje kako je "osobito zamijećena manja koncentracija acetaldehida", toksina za kojeg se vjeruje da je nusproizvod alkohola.
Independent.co.uk/Magazin.hr