HIT ODGOVOR / Jandrokovića pitali je li on tampon-zona između Milanovića i Plenkovića. Ubacio se predsjednik: 'Ma prefit je...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

No, da nabava višenamjenskih borbenih aviona Rafale predstavlja znatan doprinos Hrvatskoj vojsci i ratnom zrakoplovstvu, složili su se predsjednik Milanović, premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković na dočeku u Velikoj Gorici

25.4.2024.
15:38
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović prvi put su se susreli oči u oči nakon parlamentarnih izbora i žestoke kampanje u kojoj se nisu birale riječi.

Na dočeku prvih šest moćnih francuskih lovaca Rafale, na kojima se okupio državni vrh i brojni građani, dijelio ih je samo predsjednik Sabora u prethodnom sazivu Gordan Jandroković koji je sjeo između njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga pitali je li on tampon-zona, na što je Milanović dobacio: "On je pre-fit da bi bio buffer". Buffer zone u prijevodu s engleskom znači tampon-zona.

No, da nabava višenamjenskih borbenih aviona Rafale predstavlja znatan doprinos Hrvatskoj vojsci i ratnom zrakoplovstvu, složili su se predsjednik Milanović, premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković na dočeku u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZADOVOLJAN JE /

Pogledajte kako se Milanović popeo u Rafale, pa se navirio unutra

Image
ZADOVOLJAN JE /

Pogledajte kako se Milanović popeo u Rafale, pa se navirio unutra

'Veliki dan'

"Puna su srca svih na ovom zajedničkom velikom ostvarenju, kojim jačamo sposobnost Hrvatske vojske, stječemo snagu odvraćanja kakvu dosad nikada nismo imali, jačamo strateško partnerstvo s Francuskom, ušli smo u obitelj Rafalea, i to u potpunost mijenja naš međunarodni položaj pa i našu ulogu u okviru Sjevernoatlantskog saveza i ulogu u okviru Europske unije i drugih međunarodnih organizacija", rekao je premijer Andrej Plenković.

Dodao je da će novi zrakoplovi "čuvati hrvatsko nebo, kopno i more sljedećih 40 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je rekao da je ovim potezom Hrvatska "dobila moderno zrakoplovstvo, skoro najnovije generacije zapadne tehnologije" te je zahvalio zaslužnima koji su "napravili dobar posao".

"Ovo je veliki i lijep dan. Hrvatsko je dobila moderno zrakoplovstvo, onima koji su na tome radili čestitam, napravili su dobar posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će nam biti dobro, dobro će nam služiti. Ovi avioni su jedni od najboljih na svijetu", kazao je pa pozvao na daljnje jačanje Hrvatske vojske.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte kako je prvi Rafale sletio na Pleso

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo