KAOS DILJEM HRVATSKE / Ženu udario grom kod Karlovca, a nevrijeme 'počupalo' krov zagrebačke škole: Padale su grane, došlo je i do požara

Image
Foto: Bruno Fantulin/Pixsell

Krov je završio na krošnjama stabala. Nitko nije ozlijeđen već je nastala materijalna šteta

29.8.2023.
19:25
Bruno Fantulin/Pixsell
VOYO logo

Jak vjetar koji je popodne pogodio Zagreb u kombinaciji s kišom i grmljavinom počupao je 30 kvadrata limenog krova škole u Zagrebu u Harambašićevoj ulici, piše Danas.hr. Krov je završio na krošnjama stabala. Nitko nije ozlijeđen već je nastala materijalna šteta.

Image
Foto: Danas.hr

Zagrebački vatrogasci rekli su da tijekom nevremena na sreću krov škole nije procurio, a radovi su već u tijeku. Osim toga, u nevremenu je došlo i do pada grana, ali i do požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Image
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE KAOSA /

Snažno nevrijeme pogodilo sisački kraj: 'Pijavica je prošla kroz naselje i odnijela desetak krovova!'

Image
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE KAOSA /

Snažno nevrijeme pogodilo sisački kraj: 'Pijavica je prošla kroz naselje i odnijela desetak krovova!'

Nevrijeme poharalo i Sisak te Karlovac

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obaviještene su sve žurne službe. Na terenu su bili načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, gradonačelnica Grada Siska, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska, voditelj Službe civilne zaštite Sisak, lokalni DVD-ovi, djelatnici DP Elektre Sisak i Komunalca te privatni obrtnici s građevinskim dizalicama i drugim prijevoznim sredstvima s ciljem koordiniranja aktivnosti i otklanjanja posljedica nevremena. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. 

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Osoba je zbrinuta u OB Karlovac i prema trenutno raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo