HEROJ IZ DUGOG SELA / Zaustavio vlak koji je iskočio iz tračnica. Kolege: 'Ako ovih dana vlakovi budu više tulili to mi pozdravljamo Marka'

Image
Foto: SPVH - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske/Facebook/Sindikat strojovođa Hrvatske/Facebook/Screenshot

Da nije bilo njega, kažu mnogi, nastala bi velika šteta. Iskazao se svojom hrabrošću i pokazao kako se radi posao

30.11.2023.
16:45
SPVH - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske/Facebook/Sindikat strojovođa Hrvatske/Facebook/Screenshot
VOYO logo

Hrabri HŽ-ovac Marko Lončarević, koji je prije dva dana spasio situaciju na željezničkom kolodvoru u Dugom Selu i zaustavio teretni vlak koji je iskočio iz tračnica i danas je glavna tema.

Javno su ga još jučer pohvalili iz HŽ Infrastrukture ponosni na njegovu predanost i hrabrost i rekli da neće samo ostati na riječima već se biti nagrađen i novčanom naknadom, a danas ovom heroju javno zahvaljuju i iz Sindikata strojovođa Hrvatske. O njemu imaju samo riječi hvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Marko to nije napravio, kroz Dugo Selo danima ne bi prošao vlak. Marko je nekada bio manevrista. Sigurno je znao koji je rizik skočiti na vagon koji ide, a nije u kolosijeku. I unatoč tome - Marko nije dvojio", napisali su na službenoj Facebook stranici.

Image
nema ozlijeđenih /

Teretni vlak u Dugom Selu iskočio iz tračnica: Oštetio dio perona i kolosijeka

Image
nema ozlijeđenih /

Teretni vlak u Dugom Selu iskočio iz tračnica: Oštetio dio perona i kolosijeka

Kažu, da su ga i do sada vidjeli kako velikog radnika, ali sada je u njihovim očima još veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, za one koji ovo čitaju, a nisu strojovođe - znate li kako smo mi, strojovođe, do sad vidjeli bradonju Marka? Vedar, nasmijan, prilično sposoban, spreman pomoći, ništa mu nije teško... A kako ga sad vidimo? Pored svega napisanog još i kao čovjeka koji je spasio obraz željezničara!"

Sindikat je najavio i moguće događaje sljedećih dana: "Ako u narednim danima vlakovi budu 'tulili' malo više kroz Dugo Selo - to vam je, dragi ljudi, zato što pozdravljamo Marka", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko je za RTL Danas sinoć ispričao što se točno dogodilo. Te je večeri brzom reakcijom uspio zaustaviti vagon, koji je iskočio iz tračnica. Na vagon je morao skočiti, kaže, to je bilo najbolje rješenje problema.

POGLEDAJTE VIDEO: Marko za RTL o tome kako je skočio na vlak od 2000 tona i 26 vagona i zaustavio ga: 'To je bio jedini način...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo